Ευθύνες Κωστή Χατζηδάκη για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια – ΟΜΕΡΤΑ ΤΑ ΜΜΕ

Βαριά εκτεθειμένος για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν υλοποιηθεί στην Εύβοια είναι ο Κωστής Χατζηδάκης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως απάντηση σε ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποια μέσα ενημέρωσης κάνει λόγο για ανακρίβειες και ψεύδη, χωρίς όμως να διαψεύδει ότι δεν έχουν γίνει τα έργα.

Το ΥΠΕΝ παραθέτει μια σειρά από ημερομηνίες, προβάλλει ως δικαιολογία για την καθυστέρηση κάποιες προσφυγές και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μάνδρα και το Μάτι δεν θα ξεπλυθούν με απαράδεκτους συμψηφισμούς και ψέματα».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του βουλευτή Ευβοίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, ότι μετά τις περσινές πυρκαγιές στη Δίρφη ο κ. Χατζηδάκης πήγε στην Εύβοια και ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα και χρηματοδότηση των πρώτων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα ως προς την προστασία των εδαφών από τις κατολισθήσεις λόγω της παράσυρσης φερτών υλών. Από τα τέσσερα μέτρα όμως μόνο ένα έργο ύψους 85.000 ευρώ εκτελέστηκε. Για τα υπόλοιπα τρία, που ήταν και τα σημαντικότερα, δεν έγινε απολύτως τίποτε.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η χρηματοδότηση για τα πέντε έργα, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, εξασφαλίστηκε σταδιακά έως τον Νοέμβριο του 2019. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίησή τους, προχώρησε στη δημοπράτηση και των πέντε έργων. Τα δύο φράγματα με κορμοδέματα στο Κοντοδεσπότι και στα Πυργάκια ολοκληρώθηκαν, ενώ για τα άλλα τρία αντιπλημμυρικά έργα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος. Ωστόσο, στις 4 και τις 5 Αυγούστου 2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών με αποφάσεις της έκανε δεκτές τις προδικαστικές προσφυγές εργολάβων και για τα τρία έργα με το σκεπτικό ότι… δεν έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.