Ενοπλοί ιδιωτικοί στρατοί φαιοχίτωνων στην Ελλάδα με ΦΕΚ Χρυσοχοΐδη – Η άνοδος της ακροδεξιάς ολοκληρώνεται

Και κάπως έτσι θα ξεκίνησε η οργάνωση Sturmabteilung (συντομογραφία: SA, ελληνική προφορά: Στούρμαμπταϊλουνγκ, Ες-Α, ελληνικά: Τάγματα Εφόδου)που ήταν παραστρατιωτική οργάνωση προσκείμενη αρχικά στο Γερμανικό Εργατικό Κόμμα.

Berlin, SA als Hilfspolizei

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης λοιπόν δίνει πιστόλια σε ιδιωτικούς στρατούς που θα κυκλοφορούν στην Αθήνα με γεμιστήρες και δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει αν κάποιος τρελός αρχίσει να πυροβολάει μέσα στην πρωτεύουσα

Ένοπλοι ιδιώτες για τη φύλαξη δημόσιων εγκαταστάσεων με απόφαση Χρυσοχοΐδη.

Εγκρίθηκε προ ολίγων ημερών η πρόσληψη ιδιωτών για τη φύλαξη και ασφάλεια δημόσιων εγκαταστάσεων όπως χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Επιχειρήσεων αλλά και για τη συνοδεία χρηματαποστολών από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 20 Ιουλίου, οι ιδιώτες θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις με τους ίδιους τους οργανισμούς, αλλά με προϋποθέσεις και εκπαίδευση που θα ορίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Επιπλέον, οι ιδιώτες φρουροί θα είναι ένστολοι και ένοπλοι, ενώ εκτός από την φρούρηση των εγκαταστάσεων θα αναλαμβάνουν και τις χρηματαποστολές όλων αυτών των οργανισμών.

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ

Η αποστολή του προσωπικού «συνίσταται»:

α. Στη φρούρηση των εισόδων και άλλων ευπαθών στόχων κεντρικού ή περιφερειακού καταστήματος ή υποκαταστήματος των εν λόγω φορέων, για την επισήμανση υπόπτων και αποτροπή ληστειών, άλλων πράξεων, βίας ή εγκλημάτων κατά της περιουσίας ή εξτρεμιστικών ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων (εγκαταστάσεων) που συνάδει με την αποστολή των φορέων αυτών.

β. Στην επιτήρηση άλλων ευπαθών χώρων ή στόχων, στον εντοπισμό και επισήμανση υπόπτων αντικειμένων, στον αποκλεισμό του χώρου και άμεση ειδοποίηση της οικείας Αστυνομικής Αρχής για τις περαιτέρω ενέργειες από τις Αστυνομικές Αρχές ως και την πρόληψη κάθε έκνομης ενέργειας.

γ. Στην ασφαλή συνοδεία χρηματαποστολών.

 

«Η οπλοφορία είναι υποχρεωτική για την εκτέλεση των πιο πάνω καθηκόντων, ενώ ο έλεγχος, όσον αφορά την οπλοφορία, στολή, εμφάνιση και την ακριβή εκτέλεση των καθηκόντων, γίνεται τόσο από τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς ή Επιχειρήσεις όπου το προσωπικό αυτό παρέχει τις υπηρεσίες του, όσο και από την κατά τόπο αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Η απόφαση προβλέπει την υποχρέωση των φορέων να ορίζουν επόπτες ασφαλείας για την παρακολούθηση, το συντονισμό και τον έλεγχο του έργου του προσωπικού ασφαλείας, όταν απασχολούν περισσότερα από πέντε άτομα, ως προσωπικό ασφαλείας κατά βάρδια και προαιρετικά όταν απασχολούν μέχρι πέντε άτομα κατά βάρδια. Οι οριζόμενοι ως επόπτες, πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

1)Να είναι αρχαιότεροι του λοιπού προσωπικού ασφαλείας.

2)Να έχουν κύρος και επιβλητικότητα.

3)Να μην έχουν τιμωρηθεί για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

Υπουργική Απόφαση 701771-Θ2020 – ΦΕΚ 2965Β20-7-2020

4 thoughts

  1. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ , ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ & ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ , ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΣΥΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΡΕΠΕΣΕ , ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ , ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗ & ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ , ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΗΡΞΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΜΟΜΑΣ , ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ , ΤΥΧΑΙΟ !!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.