ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η εφημερίδα που εντόπισε το «ροζ» παρελθόν Ζαχαρή αποκάλυψε και την απόφασή του για Τουλουπάκη

Untitled

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Τι τρέχει με τον εισαγγελέα Ζαχαρή;

Με «αλχημείες» ο εισαγγ. Λάμπρος Σοφουλάκης δεν διαπιστώνει ποινικά αδικήματα στην Ελ. Τουλουπάκη –αθωώνοντας έτσι τον Δημ. Παπαγγελόπουλο– ενώ ο έτερος εισαγγ. Ευ. Ζαχαρής είναι απών από τις 12/9(!!!)

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η εν συνεχεία ψηφοφορία για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, παρά τον αριθμό των 173 ψήφων που έλαβε, ανέδειξε και κάποιες τάσεις που υπάρχουν για να μη διερευνηθεί πλήρως όλο το σκηνικό της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Οι έξι διαφοροποιήσεις βουλευτών –το πιθανότερο από την παράταξη της ΝΔ– σε μια στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει κυριολεκτικά τα ρέστα του στη βελτίωση της Καθημερινότητας, στην Ανάπτυξη, στην Οικονομία, στο Προσφυγικό και σε πολλούς άλλους τομείς, φανερώνει ότι στο εγγύς ενδεχομένως μέλλον θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις που θα καταστήσουν δύσκολο το έργο του. Θα υπάρξουν και άλλες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, με αρκετά επεισόδια, ένα εκ των οποίων είναι και η διερεύνηση της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Εισαγγ. Λάμπρος Σοφουλάκης: «Δεν βλέπω δόλο στις ενέργειες Τουλουπάκη. Μόνο δικονομικά παραπτώματα, που διώκονται πειθαρχικά και όχι ποινικά»

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας ΑΠ, κ. Λάμπρος Σοφουλάκης –που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή έχουν αναλάβει την έρευνα των καταγγελιών του επίσης συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή, των μηνύσεων Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου, Δημ. Αβραμόπουλου, επίσης και των καταγγελιών των Γ. Στουρνάρα και Ελ. Ράικου– έχει εκμυστηρευτεί σε δικαστικούς κύκλους ότι με τις μέχρι σήμερα εις χείρας του καταθέσεις έχει διαπιστώσει σωρεία δικονομικών παραβάσεων που διώκονται πειθαρχικά εις βάρος της κας Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς, πλην όμως δεν διακρίνει δόλο στις ενέργειες των παραπάνω αναφερομένων εισαγγελέων, ώστε να στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα…

Βέβαια, η άποψη αυτή του κ. Σοφουλάκη πιθανόν να οδηγήσει πολλούς εκ των συναδέλφων του και στις τρεις εισαγγελικές βαθμίδες, να «σκίσουν» τα πτυχία τους, αφού, όπως αναλύουμε στο επόμενο δισέλιδο, για τις κατά τη γνώμη μας ποινικές παραβάσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς στην προσμέτρησή τους δεν αρκούν τα δάχτυλα και των δύο χεριών, αλλά απαιτούνται και τα αντίστοιχα των πελμάτων.

Αναζητείται με Silver Alert ο κ. Ζαχαρής

Ο έτερος εισαγγελέας στην έρευνα για τη Novartis, αφού έλαβε στις 9, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου καταθέσεις από τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Σαμαρά, Βενιζέλο και Αγγελή, στη συνέχεια ανέθεσε την έρευνα στον κ. Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος στις 23/9/2019 το πρωί έλαβε κατάθεση από τον κ. Στουρνάρα, το μεσημέρι από την κα Ελ. Ράικου, και στις 10/10/2019 από τον κ. Κουτρουμάνη.

koutroumanis-1-570x411-1

Όταν ο κ. Ζαχαρής αναζητήθηκε στον Άρειο Πάγο, οι δικαστικοί μας συντάκτες έλαβαν την απάντηση ότι απουσιάζει το τελευταίο δεκαήμερο λόγω μικρού προβλήματος υγείας για το οποίο ενδεχομένως να απαιτηθεί κάποια μικροεπέμβαση.

Η απουσία του κ. Ζαχαρή, συνδυαζόμενη με την εκφρασθείσα άποψη του κ. Σοφουλάκη περί μη διαπίστωσης ποινικών ευθυνών στους εισαγγελείς Διαφθοράς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, αν τελικά απόσχει των καθηκόντων του λόγω υγείας ο κ. Ζαχαρής, το πόρισμα της έρευνας θα προσυπογράψει ΜΟΝΟ ο κ. Σοφουλάκης.

sofoulakis-lampros-408x411-1
Λάμπρος Σοφουλάκης

Η κατακόρυφη ανέλιξη του κ. Σοφουλάκη

Ο κ. Σοφουλάκης προήχθη σε αντεισαγγελέα ΑΠ με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, η οποία όμως είχε ισχύ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2019, όταν εκδόθηκε το ΦΕΚ με αρ. φύλλου 1563, το οποίο επικύρωνε το Προεδρικό Διάταγμα της 29ης Αυγούστου 2019.

1-13-768x1094-1

Και όμως, πριν ακόμη εγγραφεί στη δύναμη των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, στις 26/7/2019, όταν ήταν ακόμη τυπικά εισαγγελέας Εφετών, επελέγη από τον τότε διευθύνοντα προσωρινά την Εισαγγελία ΑΠ, κ. Δημήτρη Δασούλα, μαζί με τον κ. Ζαχαρή, για την έρευνα της υπόθεσης Novartis.

Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Σοφουλάκης ήταν ένας εκ των πέντε εισαγγελέων Εφετών που προήχθησαν σε αντεισαγγελείς του ΑΠ, επί υπουργίας των κ.κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου και Μιχ. Καλογήρου.

Τα παραπάνω δημιουργούν εντύπωση και απορίες για τον λόγο τον οποίο επελέγη ο κ. Σοφουλάκης ως ερευνητής-εισαγγελέας σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση ποινικού και πολιτικού περιεχομένου, όπως αυτή της Novartis.

Βεβαίως, μαζί του είχε ορισθεί και έτερος εισαγγελέας, όπως προαναφέραμε, ο κ. Ευάγγελος Ζαχαρής.

Η απουσία όμως του κ. Ζαχαρή από την έρευνα και οι διαρροές από το περιβάλλον του περί προβλήματος υγείας, σε συνδυασμό με τις εκδηλωθείσες νομικές απόψεις του κ. Σοφουλάκη περί μη υπάρξεως μέχρι στιγμής ποινικού αδικήματος στην υπόθεση Novartis, και το ενδεχόμενο να προσυπογράψει μόνο εκείνος το σχετικό πόρισμα, μας οδήγησαν σε μία έρευνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής έχει εκδηλώσει τη θέση του να απόσχει από την έρευνα για τη Novartis, με τη δικαιολογία κάποιου προβλήματος υγείας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι «κάποιοι» του συνέστησαν να απόσχει από την έρευνα, θυμίζοντάς του κάποια πειθαρχική εμπλοκή του προ 20ετίας, εμπλοκή ροζ περιεχομένου για την οποία ο εν λόγω εισαγγελέας ετέθη τότε σε αργία και με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με ψήφους 8-7, δεν τιμωρήθηκε με την ποινή της απόταξης. Δηλαδή, με λίγα λόγια, του συνέστησαν να απόσχει από τη συγκεκριμένη έρευνα, για να μη φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα ΣΥΡΙΖΑϊκών εντύπων με οκτάστηλα ρεπορτάζ.

Βεβαίως, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι προθέσεις του κ. Ζαχαρή για το τι πρόκειται να πράξει.

Ερωτηματικά για τον κ. Δημ. Δασούλα

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται για τον επίσης αντεισαγγελέα ΑΠ, κ. Δημήτριο Δασούλα, σχετικά με τις επιλογές του και γενικότερα τη στάση του στην υπόθεση Novartis.

Ως γνωστόν, ο κ. Δασούλας ήταν μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου που ανανέωσε τη θητεία της κας Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στις 11/4/2019, με θετική ψήφο του κατά τη διενέργεια της διεξαχθείσης ψηφοφορίας.

Όπως «κατήγγειλε» κατά την παροχή εξηγήσεών του ο Γιάννης Αγγελής, στις 3/5/2019 με απόφαση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση Διαφθοράς, συγγενικό πρόσωπο του κ. Δασούλα προσελήφθη στην εν λόγω Γραμματεία.

Η απόφαση επικυρώθηκε με ΦΕΚ στις 30 Μαΐου 2019, και με αρ. φύλλου 309.

Και εδώ γεννώνται πελώρια ερωτηματικά.

Πώς ένας έμπειρος εισαγγελέας από τη θέση του προσωρινού προϊσταμένου της Εισαγγελίας ΑΠ επέλεξε να τοποθετήσει στην έρευνα ενός τόσο μεγάλου θέματος, όπως η υπόθεση Novartis, τον κ. Σοφουλάκη, ο οποίος κατείχε κατά τον χρόνο της επιλογής του θέση εισαγγελέως Εφετών και όχι αντεισαγγελέως ΑΠ, όπως προβλέπεται;

Ακόμη, με δεδομένο ότι ο εν λόγω εισαγγελέας από την ημέρα της επιλογής του και μέχρι την έναρξη της συμμετοχής του στην έρευνα αυτή, θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών –όπως ακριβώς έγινε– είναι άξιον απορίας γιατί ο κ. Δασούλας δεν επέλεξε εισαγγελείς που την επόμενη κιόλας ημέρα θα ξεκινούσαν  τις έρευνες για μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το  πανελλήνιο.

Όλα τα παραπάνω, δηλαδή η επιλογή των εισαγγελέων, οι καθυστερήσεις, η συμμετοχή στην ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη, ο διορισμός συγγενικών προσώπων, οι απόψεις περί μη εντοπισμού ποινικού αδικήματος και οι υπόνοιες ότι οι δύο εισαγγελείς της έρευνας τελικά μπορεί να γίνουν… ένας, δημιουργούν μια καχυποψία για τα πεπραγμένα στην εν λόγω έρευνα, κάτι που ο αρμόδιος πλέον προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχουν μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να παρέμβουν ώστε η έρευνα αυτή να γίνει με διαφάνεια και όχι με ερωτηματικά.

15 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.