Ελένη Τουλουπάκη: Η δικαίωση μίας έντιμης δικαστικής λειτουργού

ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ

Οι τελευταίες συντριπτικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, συνιστούν την δικαίωση της Ελένης Τουλουπάκη. Μιας έντιμης δικαστικής λειτουργού που συγκρούστηκε με την διαφθορά, πληρώνοντας βαρύ προσωπικό τίμημα.

Από τη μία η κυρία Τουλουπάκη με μοναδικό όπλο τον νόμο, με μοναδικό κίνητρο, την αλήθεια. Από την άλλη, ένας ορυμαγδός ετερόκλητων προσωπικοτήτων, πολιτικών, δημοσιογράφων, δικαστικών «λειτουργών», που όμως είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Ένα κολοσσιαίο οικονομικό σκάνδαλο κατά της πατρίδας και του λαού.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ,NOVARTIS

Της επιτέθηκαν λυσσαλέα. Την συκοφάντησαν. Την προπηλάκισαν με επαίσχυντα δημοσιεύματα, χαλκευμένες καταθέσεις, αισχρά ψέμματα. Και όμως η Ελένη Τουλουπάκη, στάθηκε όρθια. Όρθια απέναντι στο καθήκον, απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην ιστορία.

Αυτοί που στάθηκαν απέναντι με τις τσέπες γεμάτες από βρώμικο χρήμα, όπως αποδεικνύεται, θα καταλάβουν ότι το βάρος της σήψης, της κερδοσκοπίας εις βάρος του ελληνικού λαού, και της αμαρτίας που διέπραξαν, θα τους οδηγήσει στην αέναο απαξίωση, ως άλλους εφιάλτες. Που όπως ο ιστορικός εφιάλτης καταδικάστηκε να γράφεται στις χιλιετίες όχι με κεφαλαίο αλλά με μικρό Έψιλον. Σε αντίθεση με την Ελένη Τουλουπάκη που το όνομα της θα ξεκινά πάντα από κεφάλαιο Έψιλον.

Το ότι η δικαίωση της ήρθε επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η τρανταχτή απόδειξη.

NOVARTIS-SCANDAL

Ελένη Τουλουπάκη, όλη η Ελλάδα στο πλευρό σου

21 Μαΐου 1992: Ο δικαστής Πάολο Μπορσελίνο, δίνει μία συνέντευξη διάρκειας 80´ στην ιταλική τηλεόραση. Μαζί με τον συνάδελφο του, Τζιοβάνι Φαλκόνε, είχαν αποκαλύψει το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης ηρωίνης που διαχειριζόταν η μαφία του Παλέρμο. Στις έρευνες τους όμως διαπίστωσαν την ύπαρξη μίας Λερναίας Ύδρας, στην οποία συμμετείχαν κρατικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί και δυστυχώς, δικαστές.

Τα ιταλικά ΜΜΕ πνίγουν στην κυριολεξία την συνέντευξη. Δύο ημέρες αργότερα, ο Τζιοβάνι Φαλκόνε δολοφονείται μαζί με την γυναίκα του και τους άντρες ασφαλείας του από έκρηξη βόμβας. Δύο μήνες αργότερα, δολοφονείται και ο Μπορσελίνο μαζί με πέντε αστυνομικούς, κοντά στο σπίτι της μητέρας του.

La Strategia - Il caso Novartis

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να δικαιωθεί μερικώς η μνήμη τους. Σήμερα τιμούνται ως ήρωες, γιατί τόλμησαν να συγκρουστούν με το τέρας της διαφθοράς, πληρώνοντας το ύψιστο τίμημα. Πολλοί διεφθαρμένοι εκδότες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

Στην Ελλάδα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός από τις φυσικές επιθέσεις στους δικαστές που προσπαθούν να διαλύσουν την μαφία της τουρκικής ηρωίνης του Noor 1, έχουμε τον ορυμαγδό προσπαθειών ηθικής εξόντωσης, της λεγόμενης «δολοφονίας χαρακτήρος» εντίμων εισαγγελέων, που έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Το ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με την ηρωίδα εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, tο ζούμε σήμερα με το σκάνδαλο Novartis. Και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα στα λόγια της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, κύριας Ελένης Τουλουπάκη:

JUSTICE-SCALE-STATUE-LONDON-HIGH-COURT- (1)

«Είμαστε θύματα μιας συντονισμένης προσπάθειας υπηρεσιακής και ηθικής μας εξόντωσης με προφανή πολιτικά και οικονομικά κίνητρα». Παραπέμποντας ευθέως στις μαύρες μνήμες της Ιταλίας. Και η συνέχεια, προκαλεί ανατριχίλα:

«…Η περιπέτειά μας διδάσκει ότι,  όποτε τυχόν στο μέλλον μια ποινική έρευνα θα σκοντάφτει σε κάποιο πολικό πρόσωπο, ο δικαστικός λειτουργός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καθίσταται – ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία – έρμαιο ατέρμονων ποινικών και πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος του έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τον Τύπο και τα ΜΜΕ και τα πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα που έκαστο εξ αυτών υπηρετεί».

novartis-epitropi-27-11-2019

«Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά στην ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όπου οι κυνηγοί της διαφθοράς, μετατρέπονται σε θηράματα συμφερόντων, η διαφθορά θα ανθίζει. Στην υπόθεση αυτή λειτούργησα και λειτουργώ με το απαιτούμενο θάρρος και με μόνη δύναμη μου το Νόμο και Θεό, στον οποίο τρέφω βαθιά πίστη, ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Αναρωτιέμαι μετά την παρούσα υπόθεση ποιος δικαστικός λειτουργός θα τολμήσει να ασχοληθεί με θέματα διαφθοράς πολιτικού προσώπου; Θα υπάρξει ποτέ ξανά κανείς πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας σε ένα κράτος που το καθεστώς προστασίας που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, απαξιώνεται ως δοσιλογισμός; Ποια ξένη αρχή θα ξαναδώσει στοιχεία στην Ελλάδα;»

NOVARTIS GATE

Όσο για τα κίνητρα της; «πρωταρχικό μέλημα μας, όπως και της προκατόχου μου, ήταν και παραμένει η αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου για την όποια ζημία αποδειχθεί ότι υπέστη…»

Η πατρίδα μας έχει πληγωθεί, έχει υποφέρει, έχει χρεοκοπήσει, έχει υποστεί εθνικές ήττες λόγω ακριβώς αυτής της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Έχει δει να γιγαντώνονται εγκληματικές οργανώσεις λευκών κολάρων και γραβάτας, να φυγαδεύονται δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και οι δράστες όχι μόνο να μείνουν ατιμώρητοι, αλλά να εξακολουθούν να βρίσκονται σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

novartis_combo

Έχει δει την κακοποίηση του πολιτεύματος, όπου ο τύπος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν λειτουργούν με γνώμονα την αλήθεια και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ως υπηρέτες οικονομικών συμφερόντων. Όπου ο καταχραστής, ο δοσίλογος, ο εγκληματίας, αρκεί να μοιράσει χρήμα σε διεφθαρμένα ΜΜΕ, για να ξεπλυθεί, να εκβιάσει, να γλιτώσει.

Απέναντι σε αυτή την λαίλαπα, η Ελλάδα διαθέτει ακόμα τους υπερασπιστές της. Τους γενναίους υπερασπιστές που είχε πάντα στην διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας της. Αυτούς που θυσίασαν τον εαυτό τους για την πατρίδα, το δίκαιο, το δημόσιο συμφέρον. Που αρνήθηκαν κάθε είδους συνδιαλλαγή, που δεν γονάτισαν στις απειλές, την φαινομενική υπεροπλία των διεφθαρμένων, και την ισχύ τους.

Σε αυτή την μάχη, η Ελένη Τουλουπάκη και οι Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, δεν είναι μόνοι τους. Έχουν όλη την Ελλάδα στο πλευρό τους.

JUSTICE ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
JUSTICE ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.