Εξεταστική Novartis: Η προανακριτική κατάντησε έκτακτο στρατοδικείο της Χούντας με ευθύνη Μητσοτάκη

ΧΟΥΝΤΑ

netakias

Τσοβόλας: «Παράνομη μεροληψία στην άσκηση των καθηκόντων της επιτροπής»

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μπορεί να προσπαθούν να αποποιηθούν το προφίλ της ακροδεξιάς που έχει γίνει κυρίαρχη τάση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά ο βήχας και η χουντική νοοτροπία δεν κρύβονται. Όπως είναι γνωστό η προανακριτική επιτροπή της Βουλή εκτελεί χρέη εισαγγελέα. Όπως επίσης είναι γνωστό σε ένα δικαστήριο ο εισαγγελέας δέχεται τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, και αυτών που ζητούν οι κατήγοροι, αλλά και αυτούς που καλεί η υπεράσπιση, χωρίς να κάνει διακρίσεις ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αυτά σε ένα Κράτος δικαίου όμως, όχι στην Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκης. Γιατί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ισχύουν οι κανόνες της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, αλλά με πρόσχημα την πρόσκαιρη πλειοψηφία που τους έδωσε ο Ελληνικός λαός καταπατούν κάθε έννοια Δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου, αλλά και το δικαίωμά του να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει τις όποιες κατηγορίες.

NOVARTIS-SCANDAL

Είναι μάλιστα κανόνας στην δικαιοσύνη, οι κατήγοροι να βαρύνονται με την ευθύνη να αποδείξουν ότι κάποιος κατηγορείται για βάσιμους λόγους. Αυτά όμως ξεχάστε τα. Στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αφού κατασκεύασαν διάφορες κατηγόριες στα μεσημεριανά τηλεοπτικά πάνελ, τον έστησαν σε μια εξεταστική γύρω από αυτές.

Αφού τελικά μετά από 8 μήνες δεν μπόρεσαν να φέρουν αποδείξεις εναντίον του αντί να κλείσουν την υπόθεση, θα ζήλεψαν τα στρατοδικεία της Χούντας,  και κατασκεύασαν άλλες κατηγορίες. Έτσι ενώ δεν δέχθηκαν να εξετάσουν τους μάρτυρες που ζήτησε να καταθέσουν προς «υπεράσπισή» του ο «κατηγορούμενος», πήγαν στην Βουλή για να διευρύνουν το κατηγορητήριο. Κι όπως είπαμε χωρίς να δεχθούν να ακούσουν τους μάρτυρες που ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

NOVARTIS GATE

Και νομίζεται ότι σταμάτησαν εκεί; Στην αρχή της διαδικασίας απέρριψαν από τα μέλη της Επιτροπής τους βουλευτές που είχε επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και νομίζεται ότι σταμάτησαν εκεί; Τοποθέτησαν σε ρόλο ανακριτή εισαγγελέα βουλευτές που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με άτομα που ερευνά η δικαιοσύνη.

Και νομίζεται ότι σταμάτησαν εκεί; Ήταν μέχρι να ξεκινήσουν να κάνουν ότι θέλουν. Στην ψηφοφορία στην Βουλή, έκαναν το πρωτοφανές κι άνοιξαν την κάλπη μπροστά στις κάμερες και έβγαλαν ψηφοδέλτιο.

Και νομίζεται ότι σταμάτησαν εκεί; Σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την επιτροπή γιατί απέρριψε χωρίς λόγω τους μάρτυρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και νομίζεται ότι ο Μητσοτάκης που παραβιάζει κάθε δημοκρατική διαδικασία και νομική κατάκτηση του Κράτους δικαίου μπροστά στις κάμερες θα σταματήσει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο;

Έχει σπάσει ήδη ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας και πλέον κανείς Ελληνας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλεί από την αυθαιρεσία της εξουσίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.