Ο κ.Τσιόδρας θα κάνει την «πάπια» στην απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα υποθηκοφυλακεία στις Τράπεζες και τα fund;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Κορονοϊός δικαστήρια: Ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός τόνισε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή την επικίνδυνη για την δημόσια υγεία βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τα ειρηνοδικεία και μάλιστα για προσημειώσεις τραπεζών σε κατασχετήρια εν μέσω πανδημίας και μάλιστα τρεις ημέρες πριν λήξει η διορία προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Εχθές το κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα «ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα», τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία «για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως π.χ. εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι από 27/4 που ανοίγουν κανονικά Υποθηκοφυλακεία και Δικαστήρια για προσημειώσεις και με τα Ενεχυροφυλακεία να είναι ήδη ανοικτά δημιουργείται ένα παράξενο νομικό κενό στρεψοδικίας. Οι μεν Τράπεζες και τα fund που κατέχουν κόκκινα δάνεια θα μπορούν κανονικά να υποθηκεύουν ,να μεταγράφουν , να τιτλοποιούν και να μεταβιβάζουν δάνεια , αλλά ο δανειολήπτης δε θα μπορεί να καταθέτει αγωγές , να στέλνει εξώδικα ή αποκρούσεις κλπ στις τράπεζες, διότι οι ανάλογες υπηρεσίες θα είναι κλειστές . Ο Δικηγόρος του δανειολήπτη δεν θα μπορεί να καταθέσει αγωγή κατά της τράπεζας ή του fund, αλλά ο Δικηγόρος Τράπεζας ή του fund μπορεί να πηγαίνει για προσημειώσεις.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «γι αυτά τα μέτρα που πήρε σήμερα η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε ο κ.Πέτσας έχει την σύμφωνη γνώμη του κ.Τσίοδρα; Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κύριο κ.Τσίοδρα συμφωνεί στα μικρά ειρηνοδικεία της χώρας, στα μικρά υποθηκοφυλακεία της χώρας, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα, παρά 50τμ να συγκεντρωθούν 100 άνθρωποι να μπαίνουν να κάνουν έλεγχο τίτλων; Υπάρχει υγειονομική επιτροπή; Υπάρχει ΕΟΔΥ; Υπάρχει Τσιόδρας; Τι λέει ο κ.Τσιόδρας για αυτό; Συμφωνεί που σήμερα έχουμε 156 κρούσματα σε μια συγκεκριμένη δομή (Κρανίδι) να μαζεύονται από αύριο μαζικά δικηγόροι σε 50τμ να στοιβάζονται ο ένας πάνω στο άλλον, πάνω σε βιβλία, για να βρουν ελέγχους τίτλων. Συμφωνεί ο ΕΟΔΥ; Τόσο καιρό «μένουμε σπίτι», ο κ.Τσιόδρας και ο ΕΟΔΥ συμφωνεί με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης;»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αντιλαμβανόμαστε την βιασύνη της κυβέρνησης για να εξυπηρετήσει τα δάνεια των τραπεζών, και προφανώς διαφωνούμε, αλλά το ερώτημα είναι αν υπάρχει ΕΟΔΥ!»

Θα ζητήσουν ενημέρωση

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για να πουν εάν συμφωνούν με το άνοιγμα, αν έχουν παρθεί αποφάσεις, και αν έχει κινδύνους για την δημόσια υγεία καθώς όπως σημείωσε «μιλάμε για δεκάδες ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία σε όλη τη χώρα, και θέλω να ρωτήσω τον κύριο Τσίοδρα, συμφωνεί με αυτο;»

Εμπαιγμός των επιστημόνων με την τηλεκατάρτιση

«Το Voucher απευθύνεται σε επιστήμονες καταρτισμένους όπου θα τους κάνει σεμινάρια με σλάιντς τα οποία είναι για την τρίτη Δημοτικού, με άχρηστο υλικό για επιστήμονες» σημείωσε πρόεδρος του ΔΣΑ, ενώ μαλιστα αποκάλυψε ότι ένα απο τα σεμινάρια αφορά το θέμα του γενικού κανονισμού προσωπικού – ο οποίος έχει αλλάξει πρόσφατα – και τα σλάιντς δείχνουν τον παλιό κανονισμό.

Μάλιστα, κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό και σε σχέση με το «προϊόν» αλλά και σε σχέση με την διαδικασία, καθώς κανένας επιστήμονας δεν πήρε τα 400 ευρώ που ήταν να πάρουν την Μ. Πέμπτη, την στιγμή που άλλες κατηγορίες εργαζομένων έχουν πάρει τα ποσά.

Όσον αφορά τα έχουν ειπωθεί απο τους Υπουργούς όπου έλεγαν ότι είναι θέμα του καταναλωτή για το ποιο ΚΕΚ θα επιλέξει, ο κ. Βερβεσός ανέφερε ότι είναι έξι εταιρίες οι οποίες «πουλάνε τα ίδια προϊόντα», ενώ αναρωτήθηκε εάν έχουν ελεγχθεί τα προγράμματα.

Εμπαιγμός και για τα 800

«Εάν δεν δοθούν άμεσα τα 800 και δεν εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ θα προβούμε σε κινητοποιήσεις, όπως το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία» εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός

Ο ίδιος μίλησε για μια μεγάλη διαδικασία, χωρίς ουσία, ενώ θα έρεπε να έχουν δώσει τα λεφτά αυτά σε επαγγελματίες και να κάνουν τα προγράμματα όσοι πράγματι έχουν ανάγκη από κατάρτιση.

Αναρωτήθηκε μάλιστα τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί όλα αυτό, χαρακτηρίζοντας το ως κοροϊδία, την στιγμή που θα μπορούσε να «πιάσει τόπο αυτή η κατάρτιση»

Σε ερώτηση αν γνωρίζει αν θα εντάξουν τους επιστήμονες στα 800 ευρώ, ο ίδιος σημείωσε ότι» Έτσι έχουν πει, τους πιστεύει όμως κανείς στην πράξη, δεν έχουν καμία φερεγγυότητα απέναντι στους επιστήμονες και στους επαγγελματίες δικηγόρους.»

Θα μπορούσαν από την αρχή να έχουν δώσει στους επιστήμονες και στους ελεύθερους επαγγελματίες τα 800 ευρώ, σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ ενώ μίλησε και για πλήρη απαξίωση.

Α.Χ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.