Διαφθορά Μητσοτάκη: Αναστέλλεται η ώρα του Πρωθυπουργού για να καλύψει το σκάνδαλο των 80 εκ των voucher 600 ευρώ του #Σκοιλ_Ελικικού

Ώρα του Πρωθυπουργού: Η καθιερωμένη διαδικασία αναστέλλεται παρά το γεγονός ότι η Βουλή λειτουργεί κανονικά. Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να απαντήσει στις καταγγελίες των επιστημόνων και στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, σχεδιάζοντας -κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής- να μετατρέψει την κοινοβουλευτική διαδικασία σε ενημέρωση αρχηγών για την πανδημία.

Την ίδια στιγμή ο σάλος από το απαράδεκτο επίπεδο των προγραμμάτων κατάρτισης, συνεχίζεται καθώς προκύπτουν δεκάδες ζητήματα. Η προχειρότητα της σύνθεσης του εκπαιδευτικού υλικού, οι λογοκλοπές ξενόγλωσσων βιβλίων, σπασμένων αρχείων και ανακριβών αντιεπιστημονικών δημοσιεύσεων με αυτόματες αναγνωρίσεις χαρακτήρων και μεταφράσεις είναι καθημερινό θέμα στον χώρο των επιστημόνων.

Η παραδοξότητα του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι μόνοι που δεν έχουν ανάγκη βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για να αντεπεξέλθουν στην κρίση, είναι οι επιστήμονες.

«Όσο και να το αποφεύγει, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού και να απολογηθεί. Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «δε θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση μέχρι να έρθει στη Βουλή με απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης», και κατηγορώντας τον πως  «φυγομαχεί με τακτικισμούς».

Παρά το γεγονός, όπως αποκαλύφθηκε, ότι ήταν δυνατή η απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, η κυβέρνηση προσέφερε λιγότερη στήριξη, επιβαρύνοντας περισσότερο τον εθνικό προϋπολογισμό, περίπου κατά 80 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν ασκόπως σε 399 ΚΕΚ και, ιδίως, σε 7 παρόχους πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς καν να φροντίσει να υπαχθούν σε έναν πλήρη, σοβαρό έλεγχο ποιότητας και πιθανόν η επιλογή κρύβει είδους σχέσεις. Νόμιμες αλλά όχι ηθικές.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.