Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ αλλά… [BINTEO] #Novartis #Νοβαρτις

Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ αλλά… το έκανε για το μνημόνιο του. Για την αγάπη της Τροϊκας το έκανε.

 

Η ένορκη κατάθεση πρώην προϊσταμένου της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων Σταύρου Ευαγγελάτου αδειάζει τον τότε υπουργό, καθώς σύμφωνα με αυτήν, η τιμολόγηση φαρμάκων αποστελλόταν έτοιμη εγγράφως ή με ηλεκτρονικό μήνυμα. Όπως καταθέτει ο ίδιος οι τιμές στέλνονταν στην υπεύθυνη Διεύθυνση έτοιμες με την μορφή ντιρεκτίβας. Οπως δηλαδή το περιγράφει στην ένορκη κατάθεση του ερχόταν η «εντολή του υπουργού Υγείας να εκδοθεί από τη Διεύθυνση υπουργική απόφαση με συνημμένο έτοιμο σχέδιο της υπουργικής απόφασης».

Ο προϊστάμενος όταν ρωτήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2019, για το ποιος είχε την αρμοδιότητα της σύνταξης των σχετικών με το φάρμακο διατάξεων κατά την περίοδο της θητείας του και ποιος εισηγούταν στην πολιτική ηγεσία, απάντησε ότι «αρμόδια κατά τον νόμο είναι η Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας», καθώς επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως «οι σχετικές με την τιμολόγηση του φαρμάκου διατάξεις δεν αποτελούσαν εισήγηση της υπηρεσίας. Ερχόταν στην υπηρεσία είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είτε εγγράφως με εντολή του υπουργού Υγείας να εκδοθεί από τη διεύθυνση υπουργική απόφαση με συνημμένο έτοιμο το σχέδιο της ΥΑ. Η εντολή του υπουργού στη συνέχεια συμπεριλαμβανόταν στα έχοντας υπ’ όψιν της ΥΑ τιμολόγησης». Ερωτηθείς για το ποιος ήταν «ο συντάκτης του σχεδίου της εκάστοτε υπουργικής απόφασης» υπέδειξε τον συνεργάτη του υπουργού Νίκο Μανιαδάκη. Αυτή η κατάθεση εστάλη προσφάτως στην Προκαταρκτική για την Novartis. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης την περίοδο που «καίει» τον Αδωνι Γεωργιάδη, από τον Ιούλιο του 2013 έως τα μέσα του Ιουνίου του 2014.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.