Μετά το χαστούκι του έντιμου αντιεισαγγελέα, η εξεταστική της Novartis σπεύδει στον Άρειο Πάγο να τον «πιέσει» – Σε λίγο θα ζητάει προστασία ο Εισαγγελέας

Προστατευόμενοι μάρτυρες νομοθεσία: Σε έγγραφό του προς το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων μετά την αναφορά που κατέθεσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή την Τετάρτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ο επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός για τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis απάντησε αρνητικά στις μεθοδεύσεις αποκάλυψης της ταυτότητας των μαρτύρων.

5e4e568b825e63057038c303

Οπως είπε ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης στο δελτίο του Real FM μετά από απόφαση η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφία Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής η επιτροπή θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επανεκτιμήσει με βάση τα νέα δεδομένα και την άρνηση των δύο προστατευομένων να εμφανιστούν ενώπιον της Βουλής αν εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας.  Ο καθ’ ύλην αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός για τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, τονίζει προς το εν λόγω Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ πως οι ενέργειες του θα πρέπει να συντελούνται με γνώμονα την Υ.Α. 429/2018.

 

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κ. Τουλουπάκη: «Η απόφαση που στήριξαν όλα τα κόμματα της Επιτροπής πλην του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν έχουμε τον απαιτούμενο από τον νόμο σεβασμό να μας αποστέλλονται τα έγγραφα που ζητάμε. Οι μάρτυρες αρνήθηκαν να προσέλθουν. Με υπαιτιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν διαρρεύσει ονόματα» είπε.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.