Όλγα Γεροβασίλη : «Χτίζουν θεσμικό πλαίσιο προστασίας της διαφθοράς στην χώρα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Η κ. Γεροβασίλη μετά την κατάθεση του υπομνήματος έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου επισήμανε ότι χτίζεται θεσμικό πλαίσιο προστασίας της διαφθοράς στη χώρα, με αφορμή τους προστατευόμενους μάρτυρες που κάλεσε η επιτροπή της Βουλής να καταθέσουν. Όπως εξήγησε, η πλειοψηφία της επιτροπής «παραβιάζει τις αρμοδιότητές της έναντι της πλειοψηφίας της Βουλής και της διάκρισης των εξουσιών» και ως αντιπολίτευση «είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαιϊκό σύστημα» και να μην διασυρθεί η χώρα μας διεθνώς.

 

«Όταν αποφασίζεται να γίνει βίαιη προσαγωγή μαρτύρων που δεν είπαν ποτέ ότι δεν θα καταθέσουν, δεν ειπώθηκε ποτέ αυτό, το να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους είναι το πρόβλημα» και στον αντίλογο ότι η βίαιη προσαγωγή διετάχθη επειδή ο μάρτυρας αρνήθηκε να προσέλθει να καταθέσει, επισήμανε ότι «αρνήθηκε να καταθέσει εμφανώς. Η επιτροπή μπορεί να εξετάσει όποιον θέλει κι έχει αποφασίσει να εξετάσει προστατευόμενους μάρτυρες αυτή την στιγμή συζητάμε αν η επιτροπή προσπαθεί να προστατεύσει τους μάρτυρες για να καταθέσουν ή κάνει ακριβώς το αντίθετο με στόχο και να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες και να τους φοβήσει και ποτέ κανείς στην χώρα να μην καταγγείλει σκάνδαλο».

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί αρμών και στην περίπτωση επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «εμείς θα τηρήσουμε τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας της χώρας, αυτό που σήμερα παλεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταλύσει».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.