Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάργησε την έκπτωση 50% των εισφορών για τις εργαζόμενες μητέρες

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑ

Σε κατάργηση μιας ευνοϊκής, για τις νέες μητέρες, ρύθμισης που ίσχυσε για πάνω από 13 χρόνια προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τη ρύθμιση που προέβλεπε μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη, για διάστημα 12 μηνών, για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί.

Η ρύθμιση αυτή καταργήθηκε με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, νυν υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης μόλις μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση του επιδόματος γέννησης των 2.000 ευρώ που η κυβέρνηση πρόβαλε ως μοναδικό κίνητρο για την αύξηση των γεννήσεων.

«Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες», δήλωσε σχετικά η πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, καταγγέλλοντας «απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας» και μάλιστα «εν κρυπτώ».

Αχτσιόγλου: Καταργούν την έκπτωση των εισφορών για τις εργαζόμενες μητέρεςΠΟΛΙΤΙΚΗ 11.02.2020 21:44  Τελευταία Ενημέρωση 11.02.2020 22:06 Newsroom Καταγγελία της πρώην υπουργού Εργασίας για κατάργηση από 1/1/2020 της έκπτωσης 50% που δικαιούνται οι νέες μητέρες

Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Με απόφαση του υπουργού Εργασίας καταργήθηκε η μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών που δικαιούνταν οι μητέρες ασφαλισμένες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό ή μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω λοχείας.

Η απόφαση αυτή μειώνει σημαντικά για δώδεκα μήνες το εισόδημα των οικογενειών που αποκτούν παιδιά.

Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε το επίδομα γέννησης, ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας είχε φροντίσει να το αφαιρέσει κρυφά και προκαταβολικά από τις οικογένειες.

Οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέουν από τις εν κρυπτώ απαράδεκτες ενέργειες του υπουργείου Εργασίας. Θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να είναι πιο ειλικρινείς απέναντι στα νέα ζευγάρια».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.