ΠΑΡΑΣΗΜΟ για τον Προκόπη Παυλόπουλο η απόρριψή του από τον γείτονα του Χριστοφοράκου

Δεν υπάρχει σκάνδαλο τα τελευταία 30 χρόνια που να μην υπάρχει από πίσω κάποιο όνομα της Αγίας Οικογένειας ή του Σημιτιστάν. Κάθε σκάνδαλο που αργά και ο οδυνηρά οδήγησε στην κατάρρευση ενός ολόκληρου λαού, έχει όνομα και υπογραφή.

Οσοι τόλμησαν να αντισταθούν σε αυτή την περίεργη συμμαχία, των υποτίθεται αντιπάλων, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργούσαν ως οριζόντια κοινοβουλευτική ομάδα και λειτουργούν ακόμη, πολεμήθηκαν ανελέητα από τους βαρόνους των ΜΜΕ και κάποιοι εξαφανίστηκαν από την πολιτική σκηνή.

Ποιος δεν θυμάται ότι με τηλεφώνημα – ρουσφέτι του Κώστα Σημίτη, ο νεαρός τότε Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε δουλειά σε Κρατική Τράπεζα και μάλιστα όταν η ΝΔ έκανε αντιπολίτευση, ο πατέρας τους έβαζε πλάτη στον Σημίτη.

Ποιος θυμάται τον Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο που οδήγησε σε εξεταστική τον Ακη, αλλά τελικά επιβίωσαν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος που απαιτούσαν να του ζητήσουμε συγγνώμη γιατί τα IBAN των λογαριασμών ήταν αριθμοί τηλεφώνου;

Είναι αυτοί που εκτός, αλλά κυρίως εντός της ΝΔ έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν την λεγόμενη επανίδρυση του Κράτους. Δεν συγχώρεσαν ποτέ τον νόμο του Βασικού Μετόχου, του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου, που προσπάθησαν να βάλουν τάξη στην ζούγκλα της διαπλοκής που από την μια έπινε το αίμα του Ελληνικού λαού κι από την άλλη του έλεγε «μαζί τα φάγαμε»

Δεν του συγχώρεσαν ποτέ, που αποκάλυψε ότι λειτουργούσαν ζημιογόνα ΜΜΕ, με δάνεια «αέρα», για να παίρνουν κρατικά έργα, εις βάρος και των πραγματικών μέσων ενημέρωσης που έκλεισαν και των κανονικών εργολάβων που έχαναν τα έργα από αυτό το ιδιότυπο καρτελ.

Η βραχύβια Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα, με Υπουργό Τύπου τότε τον Προκόπη Παυλόπουλο, μέσα σε δύο μήνες ετοίμασε το πλαίσιο για να δοθούν οριστικές άδειες. Μόνο που οι αποφάσεις Οικουμενικής δεν βόλευαν τους βαρόνους. Ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόλμησε να τους αγγίξει, ο δε Κώστας Σημίτης τους έδωσε χώρο να γίνουν τεράστια συγκροτήματα. Η μόνη, έκτοτε, προσπάθεια απεμπλοκής των ΜΜΕ από τη διαπλοκή έγινε το 2004-2005 από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και ιδίως από τον Κώστα Καραμανλή που επιστράτευσε πάλι τον Παυλόπουλο, μέσω του «βασικού μετόχου». Η λυσσαλέα αντίδραση της διαπλοκής και, δυστυχώς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σύρθηκε από την Ευρωπαϊκή διαπλοκή την εμπόδισε, αν και κατόπιν εορτής δικαιώθηκε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ο νόμος, τότε πέρασαν 25 χρόνια με προσωρινές άδειες από το 1990 κι έπρεπε να έρθει η έντιμη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με πρόεδρο πάλι τον Προκόπη Παυλόπουλο, πάλι με τιτάνιο πόλεμο εναντίον της, από όλο το σύμπαν, ακόμη και το ΣτΕ για να μην μπει παταχθεί η διαπλοκή.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Καραμανλής σε Παυλόπουλο: «Πολύπλευρη η προσφορά σας στον τόπο ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις»
Καραμανλής σε Παυλόπουλο: «Πολύπλευρη η προσφορά σας στον τόπο ειδικά σε εθνικά κρίσιμες περιστάσεις»

Επίσης δεν τους συγχώρεσαν και κάτι άλλο. Τα ακροδεξιά περιτρίμματα και εντός, να-μην-λέμε-ονόματα, αλλά και τότε στην ακροδεξιά αντιπολίτευση, δεν ξέχασαν ποτέ ότι ο Κώστας Καραμανλής και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως θεματοφύλακες του όρκου τους στην Δημοκρατία και πραγματικοί φιλελεύθεροι δεν εισάκουσαν τις εισηγήσεις κάποιων υπουργών, αλλά και του ΛΑΟΣ να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο το 2008, που θα είχε ως αποτέλεσμα νεκρούς και αποσταθεροποίηση της χώρας. Από τότε ακροδεξιός εκφραστής της σημερινής ΝΔ τον αποκαλούσε «αχρηστότερο υπουργό Εσωτερικών από καταβολής ελληνικού κράτους» επειδή δεν γάζωνε διαδηλωτές με τα τανκς

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ-ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ-ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δεν συγχώρεσαν ποτέ στον Προκόπη Παυλόπουλο, το ότι από το 1996 όλο το καθεστώς της διαπλοκής δικαιολογώντας την ήττα του Σημίτη στα Ιμία και του Πάγκαλου στην Μαδρίτη, πουλούσαν στο λαό ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες και αυτούς τους απέδειξε ότι όταν είσαι πατριώτης και διπλωμάτης μπορείς να κερδίσεις την Τουρκία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αθόρυβα αλλά επίμονα, έβαλε τα Ιμία και όλα τα άλλα νησία, στους Ευρωπαϊκούς χάρτες του Natura, κι άρα πλέον είναι και με σφραγίδα διεθνών συνθηκών Ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος, ξεμπροστιάζοντας την ανικανότητα του «εθνικούς κεφαλαίου» Κώστα Σημίτη.

Θα ήταν λοιπόν ντροπή να το επιλέξει για πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εκπροσωπεί σήμερα, όλα όσα πολέμησε η μεγάλη πατριωτική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο άνθρωπος που είναι περισσότερες φορές στην ατζέντα του Χριστοφοράκου από κάθε άλλον πολιτικό στην Ιστορία, όταν λάμβαναν χώρα όλα τα σκάνδαλα που ακόμη απασχολούν την επικαιρότητα, και την ίδια περίοδο έβγαινε νυν ευρωβουλευτίνα της ΝΔ και τότε δημοσιογράφος να λέει ότι ο Καραμανλής είχε σχέσεις με την Siemens, για να μας ρίξει στακτή στα μάτια.

Και για όσους δεν γνωρίζουν η τότε σύζυγος του Χριστοφοράκου, όπως κι ο πεθερός τους ήταν της γνωστής Τουρκικής οικογένειας Ντεμιρέν.

Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερο παράσημο για τον Προκόπη Παυλόπουλο που δεν τον επέλεξε αυτή κυβέρνηση που αποτελείται από ακροδεξιά περιτρίμματα, ορφανά του Σημίτη και τεχνοκράτες της διαπλοκής.

Ετσι δεν έχετε μάθει ποτέ από τα δελτία ειδήσεων, ούτε από τα site, ούτε από το twitter, ούτε από το Facebook, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος βάσει του πολιτικού του έργου είναι ο πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως από την εποχή του Χρήστου Σαρτζετάκη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Βέβαια, αυτό δεν είναι τυχαίο. Γιατί οι πολιτικοί που έχουν αναδειχθεί από το lifestyle, νοιώθουν άβολα σε έναν πολιτικό που τιμάει τον θεσμό, όσο κι ο θεσμός τίμησε εκείνον με την επιλογή του από την ευρεία διακομματική πλειοψηφία της Βουλής.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι καθηγητής Συνταγματολόγος, από τους καλύτερους γνώστες στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη ως αναφορά στο Ευρωπαϊκό δίκαιο, τις διεθνείς σχέσεις και πολλοί Πρωθυπουργοί, Υπουργοί εξωτερικών εδώ και δεκαετίες τον συμβουλεύονται για τις διπλωματικές του γνώσεις.

ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ-ΣΗΜΙΤΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τι δεν σου είπαν τα ΜΜΕ

 • Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έσωσε την Τιμή της Ελλάδας και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στον Στόλτενμπεργκ και χαρακτήρισε “απολύτως αυθαίρετες”, “καταφανώς αντίθετες προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου” και “εξαιρετικά επικίνδυνες” τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία.
 • Ετσι συμπεριφέρονται οι πολιτικοί που δεν τα έχουν πάρει από την Siemens: Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα για τις Γερμανικές επανορθώσεις με αποκορύφωμα την επίσημη ελληνική ρηματική διακοίνωση, μετά από 70 χρονια για καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
 • Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΟΗΕ, δεν έγινε δεκτή επιστολή με υπογραφή αρχηγού κράτους! Η επιστολή Ερντογαν για την Λιβύη, δεν έγινε δεκτή, χάρη στην άρτια νομικά τεκμηριωμένη θέση με την οποία επιχειρηματολόγησε η Ελληνική πλευρά. Η ήττα αυτή του Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, οφείλετε στην βοήθεια του Προκόπη Παυλόπουλου
 • Για πρώτη φορά Πρόεδρος χαρακτήρισε τους εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά κατοχικά στρατεύματα και ζήτησε την αποχώρησή τους.
 • Για πρώτη φορά Πρόεδρος αποκάλεσε ευθέως τους αλβανούς Τσάμηδες, εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες των ναζί, που δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρά μόνο ποινικό μητρώο.
 • Για πρώτη φορά Έλληνας ΠτΔ έθεσε ευθέως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου σε ανώτατο επίπεδο, στην Αγκελα Μέρκελ όταν επισκεφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο
 • Το 2018 η Bild «γκρίνιαζε» να το πούμε κόσμια που για πρώτη φορά η «Ελλαδιτσα» θα «τολμούσε» να ζητήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, δια στόματος Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Σταϊνμαγερ.
 • East Med: Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Ισραήλ. Η ακαδημαϊκή του επάρκεια στην γνώση του διεθνούς δικαίου, είναι ένας λόγος που τον σέβονται και ζητούν να στον συναντήσουν, όπως ζήτησε ο Νετανίαχου φέτος και γνωρίζουν όλοι την συμβολή του στην δημιουργία της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραηλ
 • Ποιός θα ξεχάσει τον αγώνα του Βασικού Μετόχου, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος συγκρούστηκε όχι μόνο με την ντόπια αλλά και την Ευρωπαϊκή διαπλοκή που αντέδρασε λυσσαλέα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο απεμπλοκής της πολιτικής ζωής από τα συμφέροντα; Πόσοι στ’ αλήθεια γνωρίζουν ότι ο περιβόητος «Βασικός Μέτοχος» δικαιώθηκε πανηγυρικά από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο τον Αύγουστο του 2009, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε από τις μετέπειτα μνημονιακές κυβέρνησεις;
 • Η διπλωματική ήττα του Ερντογαν στα Ιμια ήταν κι αυτή έργο του. Τα Ιμια μετά πολύχρονη προσπάθεια του Προκόπη Παυλόπουλου, εντάχθηκαν στους επίσημους χάρτες του Natura 2000 που υπάρχουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας επίσημα τα νησιά, Ευρωπαϊκό έδαφος κι όχι γκρίζες ζώνες
 •  Η πρόταση μετατροπής του ESM, σε Ευρωπαϊκό ΔΝΤ που θα βοηθάει τις χώρες με οικονομικό πρόβλημα, χωρις να εμπλέκεται το αδίστακτο ΔΝΤ, και πλέον είναι στα σκαριά από την προηγούμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ιδέα του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Οταν κάποιοι εντός της Ελλάδας, έβαζαν εμπόδια στην ανάκαμψη της οικονομίας, ο Πρόεδρος έφερνε τον Ντράγκι στην Ελλάδα και του έθετε το ζήτημα (19/1/2016)
 • Η πρόταση για κεντρικό υπουργό οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα παρίσταται και θα παρεμβαίνει στο αντιδημοκρατικό Eurogroup, το οποίο χωρίς να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, και χωρίς να λογοδοτεί στο εκλεγμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι επίσης πρωτοβουλία του Προκόπη Παυλόπουλου.
 • Ο Παυλόπουλος πήγε στην Μόσχα και προσκάλεσε τον ομόλογο του Πούτιν ενώ εκείνη την χρονιά ήταν το έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Είχαν περάσει 9 χρονια από τότε που έχει ξαναέρθει ο Πούτιν όταν ήταν Πρωθυπουργός ο Καραμανλής κι ο ίδιος υπουργός.
 • Ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που με απανωτές παρεμβάσεις απαίτησε σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό και τα κατάφερε τον Σεπτέμβριο του 2015 και με τον ίδιο να εκπροσωπεί την Ελλάδα, πριν καν την τεράστια μεταναστευτική κρίση! Τόσο μπροστά έβλεπε.
 • ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ήταν κι ο τρόπος που ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος απέτρεψε την Συμφωνία ΑΟΖ Τουρκίας – Αιγύπτου το 2015. Από την εποχή που ο νυν πρόεδρος της Αιγύπτου ήταν αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, την εποχή που Ευρώπη στήριζε τον ισλαμιστή Μουμπάρακ, του οποίου οι ισλαμοφασίστες οπαδοί του έκαιγαν ορθόδοξες εκκλησίες και δολοφονούσαν αντιφρονούντες, ο μόνος πολιτικός που είχε στηρίξει τον λαο της Αιγύπτου για Ελευθερία, ήταν ο Παυλόπουλος. Αυτό δεν το ξέχασε ο Αλ-Σισι όταν ήρθε στην εξουσία. Ετσι γίνεται διπλωματία
 • ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ..ΡΟΥΑ ΜΑΤ. Μπορεί να μην έχει εκτελεστικές εξουσίες. Αλλά όταν η Ελλάδα έδινε, έναν αγώνα ακόμη στο Eurogroup, είχε κανονίσει την ίδια μέρα να έχει καλεσμένο τον Γερμανό ομόλογό του να δηλώνει δημόσια στήριξη στην Ελλάδα, στα ΜΜΕ όλων των ξένων πρακτορείων, στην κοινή συνέντευξη τύπου, από το Προεδρικό Μέγαρο, την στιγμή που η τρόικα εσωτερικού έλεγε «υπογράψτε τόσα κι άλλα τόσα». Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι τελείωσαν με τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα εκπλαγούν δυσάρεστα στο μέλλον, γιατί ο αγώνας για δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ

Α.Χ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.