Αυτή είναι η μνημονιακή Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου που έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού, την Ελληνικός Χρυσός

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Συμμετείχε ως μέλος στην Ολομέλεια του ΣτΕ στο πρώτο μνημόνιο ήταν από την πλευρά της πλειοψηφίας που έκρινε Συνταγματικό το Μνημόνιο και όσα δεινά ακολούθησαν τον Ελληνικό λαό και όσα ακόμη προβλέπεται ότι θα έρθουν στο μέλλον.

Συνταγματικό το 1ο Μνημόνιο

Δείτε και συγκρίνετε ποια ήταν η σύνθεση του δικαστηρίου του ΣτΕ που έκρινε υπέρ της συνταγματικότητας του 1ου μνημονίου

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 23 Νοεμβρίου 2010, με σύνθεση τον Πάνο Πικραμμένος και την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, απορρίπτοντας την προσφυγή εναντίον του που είχαν καταθέσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.

Στην απόφασή του το ΣτΕ επισημαίνει ότι το Μνημόμιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις

Περικοπές 13ης – 14ης σύνταξης και 13ου – 14ου μισθού

Η πλειοψηφία του Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές οι σύμβουλοι Επικρατείας, Ελένη Παπαδημητρίου και Ιωάννης Σπερελάκης (αρχικά εισηγήτρια ήταν η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου) αποφαίνεται πως η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».

Πρόεδρος της Δημοκρατίας η γυναίκα που στέρησε την σύνταξη από την πολύτεκνη μάνα

Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό αφιέρωμα από το περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφορούν, με περίεργες πτυχές της «δράσης» της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου ως προέδρου του ΣτΕ.

Καταπέλτης όμως είναι η καταγγελία πως επί προεδρίας Σακελλαροπούλου κόπηκε η σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, και πως αυτή η ενέργεια σχετίζεται με την υπογεννητικότητα που αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για την Ελλάδα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας η γυναίκα που στέρησε την σύνταξη από την πολύτεκνη μάνα
 

Με πρόεδρο την κ. Σακελλαροπούλου, όπως υπενθυμίζει το ΕΝΥ- ΠΕΚΚ, το Α ́ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 719/2018 απόφασή του έκρινε συνταγματική για δημοσιονομικούς λόγους την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης πολύτεκνης μητέρας. Σε έρευνα του ΕΝΥΠΕΕΚ για τη δραματική πτώση των γεννήσεων στην Ελλάδα, ως κυρίαρχοι λόγοι προκύπτουν η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τις γυναίκες, η κατάργηση ή η δραστική μείωση των περισσότερων οικογενειακών παροχών, η κατάργηση ή η μείωση των τριτεκνικών και πολυτε- κνικών επιδομάτων, η μειωμένη προστασία των νέων εργαζόμενων γυναικών. Και όλα αυτά με τη «σύμφωνη γνώμη της δικαστικής εξουσίας για την κατάργηση δικαιωμάτων πολύτεκνων γυναικών, όπως η υπ’ αριθ. 719/2018 απόφαση του ΣτΕ (επί προεδρίας της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου), που δέχτηκε ως συνταγματική την κατάργηση με τον ν. 4093/2012 της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας ύψους 102 ευρώ τον μήνα».

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό αφιέρωμα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν ήθελε να εξεταστεί καν ως έγγραφο η λίστα Λαγκάρντ και ζητούσε απαλλαγή Παπακωνσταντίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ κ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

PaPAKONSTANTINOU

Στα μαλακά ο Γιώργος Παπακωνσταντινου

Ήταν Σεπτέμβριος του 2012, όταν γίνονται γνωστά η ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ και η πιθανή λαθροχειρία της. Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά, ο μοναδικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πέφτει στα «μαλακά», με το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του να μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Κατά πλειοψηφία, το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ η μειοψηφία του Δικαστηρίου έκρινε ότι η ποινή φυλάκισης θα πρέπει να είναι 3 έτη. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει τριετή αναστολή.

Ειδικότερα, οι δικαστές που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να κριθεί ένοχος σε βαθμό πλημμελήματος ο κατηγορούμενος είναι ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νικόλαος Πάσσος και τα μέλη του, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Δημοσθένης Πετρούλιας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου και Ταξιαρχία Κόμβου.

Αντίθετα, υπέρ της άποψης να καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο αδίκημα ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν τα μέλη του δικαστηρίου Δημήτριος Κόμης, Αργύρης Σταύρακης και Μαρία Γαλάνη.

SKOURIES ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΒΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΙΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Υπερ της Ελληνικός Χρυσός

Το Ε’ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) επισημαίνει στην υπ’ αριθμ. 110/2013 απόφασή του ότι τα έργα στα μεταλλεία Κασσάνδρας επεκτείνονται σε έκταση 264.000 στρεμμάτων στην ανατολική ακτή της χερσονήσου της Χαλκιδικής στα όρια των Δήμων Αρναίας, Παναγιάς και Σταγείρων-Ακάνθου. Όπως υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευόμενων τόπων του δικτύου Natura και μόνο μια έκταση 2,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα, όπου προβλέπεται η προσωρινή απόθεση των τελμάτων, θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου. Μάλιστα η περιοχή αυτή στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) περιγράφεται ως «άγονη».

Ακόμη, επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση, ότι όπως προκύπτει από την ΜΠΕ, έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων του επίμαχου έργου, τόσο στους προστατευόμενους τόπους του δικτύου Natura, όσο και στους οικότοπους και στους προστατευόμενους τόπους από την ευρωπαϊκή οδηγία 92/43/ΕΟΚ. Από τις εκτιμήσεις αυτές δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις οι οποίες μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν τους προστατευόμενους τόπους, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά επέμβαση στον «οικότοπο 9180», προσθέτει η δικαστική απόφαση.

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι λόγοι που προβάλλονται στην αίτηση αναστολής των συλλόγων κ.λπ. «δεν παρίσταται προδήλως βάσιμοι» (δηλαδή δεν διαφαίνεται ότι η κύρια προσφυγή που εκκρεμεί θα γίνει δεκτή). Επιπρόσθετα, οι δικαστές, αναφέρουν ότι ενόψει του ιδιαίτερα μικρού τμήματος που εμπίπτει σε προστατευόμενη περιοχή και του γεγονότος ότι έχει γίνει αξιοποίηση των επιπτώσεων στις επίμαχες και γειτονικές περιοχές.

Βίος και Πολιτεία :

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

20 thoughts

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.