Γνωστός Ελληνας δημοσιογράφος σε σκάνδαλο με email της #Bayern όπως αποκάλυψε ο Guardian

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει ο Guardian, ο Έλληνας δημοσιογράφος και «επικοινωνιολόγος»,  συζητούσε με την γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer για το πώς μπορεί η τελευταία να αυξήσει την επιρροή της. Με το αζημίωτο, φυσικά, για τον ίδιο τον δημοσιογράφο.

Τα Emails που περιήλθαν στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας  μαρτυρούν ότι ο Δημάδης, ο οποίος την περίοδο Νοεμβρίου 2017 – Απριλίου 2019 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών και του Ιδρύματος Ξένων Ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη, μιλούσε τακτικά με τους αντιπροέδρους της Bayer και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για το σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρίας και την προώθηση των συμφερόντων της μέσω των δύο φορέων στους οποίους κατείχε σημαντική θέση.

Ως αντάλλαγμα η Bayer θα χρηματοδοτούσε γενναία τους δύο φορείς, αλλά και τον ίδιο τον Δημάδη, ο οποίος μάλιστα σε e-mail του τον Ιούλιο του 2018 ζήτησε από τους αντιπροέδρους της Bayer να τον βλέπουν ως «ισχυρό σύμμαχό» τους και να τον πληρώσουν χωριστά επιπλέον της χρηματοδότησης των φορέων.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.