Μαρία Δαμανάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαρία Δαμανάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρία Δαμανάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καίγοντας την υποψηφιότητα Σαμαρά – καταφέρνει να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν συνεργαστεί αρμονικά κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με την Μαρία Δαμανάκη

Στην μελετημένη προσπάθειά του να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει να διαρρήξει τις σχέσεις του με το παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκαθαρίζοντας τους λογαριασμούς με τους βαρόνους της ΝΔ.

Ταυτόχρονα επιδιώκει να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΑ προτείνοντας για την Προεδρία ένα πρόσωπο που έχει μακρά διαδρομή τόσο στην Αριστερά όσο και στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

Ενώ προέρχεται κι από το ΚΚΕ

Μαρία Δαμανάκη για πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συμφωνήσει με την υποψηφιότητά της καθώς το ΠΑΣΟΚ την τοποθέτησε επίτροπο Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόνο το ΚΙΝΑΛ μπορεί να συμφωνήσει με την υποψηφιότητά της καθώς το ΠΑΣΟΚ την τοποθέτησε επίτροπο Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκάλυψε στην “kontranews” μια σειρά από παραμέτρους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

-Η Μαρία Δαμανάκη είναι γυναίκα και η υποψηφιότητά της σηματοδοτεί μια πραγματική υπέρβαση αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα γυναίκα θα αναδειχθεί σε ανώτατος πολιτειακός παράγοντας.

-Εξασφαλίζεται η συναίνεση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να έχει σύμμαχο σε μια σειρά από κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή όπως ο εκλογικός νόμος.

-Η υποψηφιότητα Δαμανάκη θα προκαλέσει καταλυτικές εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς αφού αυτομάτως αποστρατεύονται Καραμανλής και Σαμαράς.

-Με την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι έχουν τελειώσει οριστικά οι διαχωριστικές γραμμές. Πρόκειται για κίνηση που θεωρεί ότι θα βοηθήσει στη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.
Στους στενούς συνεργάτες του αναφέρει τα χαρακτηριστικά που κατά τον ίδιο θα πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στην ουσία λέει, ποιους δεν θέλει.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι αρνητικός για οποιαδήποτε υποψηφιότητα που μπορεί να θεωρηθεί στενά κομματική.

Έχει ήδη διαμηνύσει στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να τον προτείνει για υποψήφιο ενώ διακινεί σενάρια για τον Κ. Καραμανλή τον οποίον εμφανίζει ως δήθεν παραιτημένο από τη δημόσια ζωή και ότι ο ίδιος δεν επιδιώκει αξιώματα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς θα περάσει η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη τόσο στο παραδοσιακό κομμάτι της Δεξιάς όσο και στα ακροδεξιά στελέχη της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι η πρότασή του δεν πρόκειται να προκαλέσει κραδασμούς.

Γι΄ αυτό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα ανοίξει τα χαρτιά του επιδιώκοντας να κλείσει οριστικά το ζήτημα της Προεδρίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.