ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Το σκληρό πρόσωπο του ISIS «Παρθένα.Πανέμορφη.12 ετών.Τιμή $12.500» – Αυτά τα παιδιά είναι λαθροεισβολείς;

Επειδή πολλοί στην Ελλάδα μιλάνε για «λαθροεισβολείς» και για «εισβολή» λες όλοι αυτοί που ρισκάρουν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο, το κάνουν για πλάκα. Είναι και αυτοί θύματα του ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ, όπως τα θύματα του Bataclan, ή της Νίκαιας, ή Charlie Hebdo 

Η διαφήμιση στην εφαρμογή Telegram είναι τόσο τρομακτική που παγώνει την ψυχή !

Ένα κορίτσι προς πώληση είναι «Πάρθένα. Πανεμορφη. 12 χρονών…. Η τιμή της έφτασε τα $ 12.500 και θα πωληθεί σύντομα. »

Η διαφήμιση στα αραβικά εμφανίστηκε σε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία στο διαδίκτυο μαζί με διαφημίσεις για γατάκια, όπλα και απλές συσκευές.

Δόθηκε στο Associated Press από ακτιβιστή από μειονοτική κοινότητα Yazidi, των οποίων οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται ως σεξουαλικοί δούλοι από τους εξτρεμιστές ισλαμοφασίστες.

Ενώ το ISIS χάνει έδαφος στον πόλεμο, προσπαθεί να κρατήσει για κέρδος τις περίπου 3.000 γυναίκες και κορίτσια που κρατούνται ως σκλάβοι σεξ.

Σε μια συγχώνευση των αρχαίων βαρβαρικών πρακτικών και της σύγχρονης τεχνολογίας, το ISIS πωλεί τις γυναίκες μέσω κινητής τηλεφωνίας σε εφαρμογές smartphone και κοινόχρηστες βάσεις δεδομένων που περιέχουν τις φωτογραφίες τους και τα ονόματα των «ιδιοκτητών» τους για να αποτρέψουν τη διαφυγή τους μέσω σημείων ελέγχου ISIS.

Οι μαχητές δολοφονούν τους λαθρεμπόρους που διασώζουν τους αιχμαλώτους, γιατί τους τελειώνουν τα χρήματα για να αγοράζουν γυναίκες από την απώλεια εδαφών και η τελευταία πηγή κέρδους τους είναι τα σκλαβοπάζαρα .

Οι χιλιάδες γυναίκες και παιδιά της Yazidi κρατήθηκαν αιχμάλωτοι τον Αύγουστο του 2014, όταν οι μαχητές των ΗΠΑ υπερίσχυαν τα χωριά τους στο βόρειο Ιράκ με στόχο την εξάλειψη της κουρδικής μειονότητας λόγω της αρχαίας παγανιστικής πίστης της

Από τότε, οι λαθρέμποροι των Αραβικών και Κούρδων κατάφεραν να ελευθερώνουν κατά μέσο όρο 134 άτομα το μήνα. Ωστόσο, μέχρι τον Μάιο, μείωσε τους αριθμούς σε μόλις 39 τις τελευταίες έξι εβδομάδες

Ο Mirza Danai, ιδρυτής του γερμανο-ιρακινού οργανισμού βοήθειας Luftbrucke Irak, δήλωσε τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες, η διαφυγή έχει γίνει πιο δύσκολη και επικίνδυνη.

«Καταγράφουν κάθε σκλάβο, κάθε άνθρωπο κάτω από τον ιδιοκτήτη του και, επομένως, αν δραπετεύσει, σε κάθε έλεγχο του ISIS/Daesh ή σημείο ελέγχου ή δύναμη ασφαλείας – ξέρουν ότι αυτό το κορίτσι … έχει δραπετεύσει από αυτόν τον ιδιοκτήτη»

Το Associated Press (AP) έχει πληροφορίες 48 πυροβολισμών στο κεφάλι των αιχμαλώτων, που είτε προσπαθούσαν να διαφύγουν, είτε προσπαθούσαν σώσουν κάποιο κορίτσι

Η Lamiya Aji Bashar προσπάθησε να φύγει τέσσερις φορές πριν τελικά δραπετεύσει τον Μάρτιο, αγωνιζόμενη σε ελεγχόμενο έδαφος από ισλαμιστές μαχητές να την καταδιώκουν. Μια νάρκη εξερράγη, σκοτώνοντας τις συντρόφους της, την 8χρονη Άλμας και την Κάθριν, 20 ετων. Δεν έμαθε ποτέ τα τελευταία τους ονόματα.

Η έκρηξη άφησε το Lamiya τυφλό στο δεξί του μάτι, το πρόσωπό του ξεφλούδισε από λειωμένο δέρμα. Κρύφτηκε από τον άντρα που την έσωσε από την παράνομη διακίνηση, και θεωρεί τον εαυτό της τυχερό.

«Εγώ τελικά κατάφερα, χάρη στον Θεό, κατάφερα να ξεφύγω από αυτούς τους άπιστους», δήλωσε η 18χρονος στο AP από ένα κρεβάτι στο σπίτι του θείου της στη βόρεια ιρακινή πόλη Baadre. «Ακόμη και αν είχα χάσει και τα δύο μάτια, θα το άξιζε, γιατί τα επέζησα».

***

Οι σουνίτες εξτρεμιστές θεωρούν τους Γιάζιντες υπανθρώπινους. Η θρησκεία Yazidi συνδυάζει στοιχεία του Ισλάμ, του Χριστιανισμού και του Ζωροαστρισμού, μιας αρχαίας περσικής θρησκείας. Ο προπολεμικός πληθυσμός τους στο Ιράκ εκτιμήθηκε γύρω στις 500.000. Ο αριθμός τους σήμερα είναι άγνωστος.

Η Nadia Mourad,  δραπετης, εμφανίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

«Η Daesh είναι περήφανη για το τι έχει κάνει για τους Yazidis», είπε στο Κοινοβούλιο. «Χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινες ασπίδες. Δεν τους επιτρέπεται να ξεφύγουν ή να φύγουν. Πιθανόν θα δολοφονηθούν. Πού είναι ο κόσμος σε όλα αυτά; Πού είναι η ανθρωπότητα; »

Η IS βασίζεται σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές για να πουλήσει τις γυναίκες και τα κορίτσια, σύμφωνα με ακτιβιστή που τεκμηριώνει τις συναλλαγές και ζήτησε να μην ονομάζεται από φόβο για την ασφάλειά του.

Ο ακτιβιστής έδειξε AP τις διαπραγματεύσεις για τους αιχμαλώτους σε κρυπτογραφημένες συνομιλίες καθώς αυτές συνέβαιναν σε πραγματικό χρόνο.

Οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται κυρίως στο Telegram και στο Facebook και το WhatsApp σε μικρότερο βαθμό, είπε.

Και το Facebook που ανήκει στο WhatsApp και το Telegram χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Και οι δύο δήλωσαν ότι θεωρούν ότι η προστασία ιδιωτικών συνομιλιών και δεδομένων είναι πρωταρχικής σημασίας και ότι οι ίδιοι δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των χρηστών.

«Το τηλεγράφημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων περιοχών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Telegram Markus Ra. «Αυτό, δυστυχώς, περιλαμβάνει τα πιο περιθωριακά στοιχεία και τις ευρύτερες νομοθετικές μαζικές μάζες». Προσθέτει ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αποτρέψει την κατάχρηση της υπηρεσίας και ότι απομακρύνει συστηματικά τα δημόσια κανάλια που χρησιμοποιεί η IS.

Εκτός από την απόσπαση του 12χρονου σε ομάδα με εκατοντάδες μέλη, το AP είδε μια διαφήμιση στο WhatsApp για μια μητέρα με 3χρονο και 7μηνο μωρό, με τιμή $ 3.700. «Θέλει ο ιδιοκτήτης της να την πουλήσει», διαβάστε την απόσπαση, ακολουθούμενη από μια φωτογραφία.

«Έχουμε μηδενική ανοχή για αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς και απενεργοποιούμε τους λογαριασμούς, όταν μας παρέχονται ενδείξεις δραστηριότητας που παραβιάζουν τους όρους μας. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα εργαλεία αναφοράς μας αν αντιμετωπίζουν αυτό το είδος συμπεριφοράς », δήλωσε ο Matt Steinfeld, εκπρόσωπος της WhatsApp.

Όπως και η Βίβλος, μερικά αποσπάσματα του Κορανίου αποκλείουν σιωπηρά τη σκλαβιά, η οποία ήταν ευρέως διαδεδομένη όταν εμφανίστηκε το ιερό βιβλίο. Επιτρέπει επίσης στους άνδρες να κάνουν σεξ με τις δύο γυναίκες τους και «εκείνες που κατέχουν με τα δεξιό τους χέρια», που έχουν ληφθεί από διερμηνείς για να αναφερθούν σε θηλυκά σκλάβους.

Τον 19ο και τον 20ό αιώνα, οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι μελετητές υποστήριξαν την απαγόρευση της δουλείας, αναφέροντας τους Κορανικούς στίχους που λένε ότι η απελευθέρωσή τους είναι μια ευλογία. Κάποιοι σκληροπυρηνικοί, ωστόσο, συνέχισαν να επιμένουν ότι κάτω από τη Σαρία θα πρέπει να επιτρέπεται η σεξουαλική δουλεία, αν και η ισλαμική κρατική ομάδα είναι η πρώτη στη σύγχρονη εποχή για να την φέρει σε οργανωμένη πρακτική.

Στις εικόνες που ελήφθησαν από το ΑΡ, πολλές από τις γυναίκες και τα κορίτσια είναι ντυμένες με φτερά, μερικά σε βαριά μακιγιάζ. Όλοι κοιτάζουν άμεσα την κάμερα, στέκονται μπροστά σε πολυθρόνιες καρέκλες ή κουρτίνες σε μαρκαδόρο σε κάτι που μοιάζει με μια σαθρή αίθουσα χορού. Μερικοί είναι μόλις έξω από το δημοτικό σχολείο. Κανείς δεν φαίνεται μεγαλύτερο από 30 ετών.

Ένας από αυτούς είναι ο Nazdar Murat, ο οποίος ήταν περίπου 16 ετών όταν απήχθη πριν από δύο χρόνια – μια από τις περισσότερες από δύο δωδεκάδες νεαρές γυναίκες που αφαιρέθηκαν από τους εξτρεμιστές σε μια μέρα τον Αύγουστο του 2014. Ο πατέρας και οι θείοι της ήταν μεταξύ περίπου 40 ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν ανέλαβε την περιοχή Sinjar, την καρδιά της πατρίδας Yazidi.

Μέσα σε μια άψογη σκηνή σε στρατόπεδο εκτοπισμένων έξω από τη βόρεια πόλη του Νταχούκ, η μητέρα του Nazdar είπε ότι η κόρη της κατόρθωσε να καλέσει μία φορά, πριν από έξι μήνες.

«Μιλήσαμε για λίγα δευτερόλεπτα. Είπε ότι ήταν στο Μοσούλ «, δήλωσε ο Μουράτ, αναφερόμενος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. «Κάθε φορά που κάποιος επανέρχεται, τους ρωτάμε τι συνέβη σε αυτήν και κανείς δεν την αναγνωρίζει. Μερικοί άνθρωποι μου είπαν ότι αυτοκτόνησε. »

Η οικογένεια διατηρεί το αρχείο της χαμένης Yazidis σε ένα κινητό τηλέφωνο. Το δείχνουν σε εκείνους που έχουν ξεφύγει από το χαλιφάτο, για να μάθουν αν κάποιος την έχει δει, και σε άλλες οικογένειες που αναζητούν ένα νήμα ελπίδας ότι θα δουν ξανά τους αγνοούμενους συγγενείς τους.

Προσπάθησε να δραπετεύσει δύο φορές, αλλά πιάστηκε, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε επανειλημμένα. Μετά από ένα μήνα, είπε, πωλήθηκε σε έναν άλλο εξτρεμιστικό ΙΣ στο Μοσούλ. Αφού πέρασε δύο μήνες μαζί του, πωλήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά σε έναν κατασκευαστή βομβών IS, ο οποίος δήλωσε ότι η Lamiya την αναγκάστηκε να τον βοηθήσει να κατασκευάσει γιλέκα αυτοκτονίας και βόμβες αυτοκινήτων.

«Προσπάθησα να αποδράσω από αυτόν», είπε. «Και με κατέλαβε επίσης, και με χτύπησε.»

Όταν ο βόμβος βαριέται με την ίδια, μεταφέρθηκε σε έναν γιατρό IS στο Hawija, μια μικρή ιρακινή πόλη ελεγχόμενη από το IS. Είπε ότι ο γιατρός, ο οποίος ήταν επικεφαλής του νοσοκομείου της πόλης, την κακοποίησε επίσης.

Από εκεί, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, κατάφερε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της μυστικά.

Ο θείος της είπε ότι η οικογένεια πλήρωσε τοπικούς λαθρεμπόρους 800 δολάρια για να οργανώσει τη διαφυγή του Lamiya. Θα επανενωθεί με τα αδέλφια της στη Γερμανία, αλλά παρά τα πάντα, η καρδιά της παραμένει στο Ιράκ.

«Είχαμε ένα ωραίο σπίτι με μια μεγάλη φάρμα … πήγαινα στο σχολείο», είπε. «Ήταν όμορφη.»

This is the face of the ISIS sex slave market

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.