Αυξάνονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ αντί οι περιπολίες στις γειτονίες με εντολή Μητσοτάκη – Τι ετοιμάζει άραγε;

Papoutsis,christos,ΧΡΗΣΤΟΣ,ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ,ΜΑΤ,ΧΟΥΝΤΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ,JUNTA,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΑ,WORLD,BANK,παγκόσμια,τράπεζα,Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα ο Παπουτσής

Αλλη μια προεκλογική υπόσχεση ήταν ψέμα. Πριν αναλάβει την εξουσία αυτό η ακροδεξιά φράξια εντός της ΝΔ, είχε σαν πρόταγμα «την ασφάλεια των πολιτών» και έλεγε στον κόσμο ότι η αστυνομία θα αξιοποιηθεί για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες και κυρίως για την αστυνόμευση στις γειτονιές.

Τελικά όμως κάτι άλλο σκοπεύει να κάνει τους επόμενους μήνες το «επιτελικό κράτος», που αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει στην άκρη την ασφάλεια στις γειτονίες και να προετοιμαστεί για να σπάει κεφάλια πολιτών.

Η κρυφή ατζέντα που γράφαμε προεκλογικά και οι εξαγορασμένοι δημοσιογράφοι και νυν σύμβουλοι στο Μαξίμου μας έλεγαν ότι ήταν φαντασιοπληξίες

Με εντολή Μητσοτάκη λοιπόν οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες και υπαστυνόμοι Β’ θα τοποθετούνται υποχρεωτικά για τα δύο πρώτα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ., «σε υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και μεταγωγών Δικαστηρίων καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα και Αστυνομικούς Σταθμούς».

Με αυτή τη διάταξη που αναφέρεται ρητά στο νέο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 88/2019 που μόλις δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ.

Οι Μονάδες Αποκατάστασης της Τάξης θα στελεχωθούν με νεοεξερχόμενους από τις σχολές αστυφύλακες και υπαστυνόμους Β’ που θα καλύψουν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν σήμερα και προσπαθούσαν να καλυφθούν με άνδρες από άλλες υπηρεσίες που εκτελούσαν καθήκοντα διμοιρίας όπως ήταν η ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση) και η ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος).

«Ανάσα» θα πάρουν και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις μεταγωγές κρατουμένων που και εκεί ήταν προβληματικές τα τελευταία χρόνια καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός προσωπικού να τους πηγαινοφέρνει με την προβλεπόμενη ασφάλεια στις φυλακές και τα δικαστήρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.