ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ το blog μας – Συνηγορεί Υπέρ της έντιμης Θάνου η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ το Olympia.gr που έγραψε στην αναλυση του ότι ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΑΝΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ κι έτσι σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, με δισέλιδες επισημάνσεις της επί του επίμαχου άρθρου του πολυνομοσχεδίου σχετικά με τον Επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της παραμονής της Βασιλικής Θάνου στη θέση της.

Εγείρει δε ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Κατά τη Επιτροπή, οπως ανέλυσε και το Olympia.gr, η διάταξη που θέλει να περάσει η κυβέρνηση αντιβαίνει το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προειδοποιεί ότι «το Δικαστήριο της ΕΕ έχει καταδικάσει κράτη μέλη για σχετικές υποθέσεις και επικαλείται πάνω από πέντε υποθέσεις». Επίσης υπενθυμίζει και την Οδηγία 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11/12/2018 που αναφέρει ότι «η εθνική νομοθεσία θα πρέπει να προβλέπει ρητώς ότι οι διοικητικές αρχές ανταγωνισμού προστατεύονται έναντι εξωτερικών παρεμβάσεων ή πολιτικών πιέσεων δυνάμενων να θέσουν σε κίνδυνο την ανεξάρτητη αξιολόγησή τους για τα θέματα τα οποία επιλαμβάνονται.

Η Επιτροπή, τονίζει πως για τον σκοπό αυτό, η εθνική νομοθεσία θα πρέπει εκ των προτέρων ορίζει τους λόγους παύσης από την εθνική διοικητική αρχή ανταγωνισμού των προσώπων που λαμβάνουν αποφάσεις ώστε να αρθούν οι εύλογες υπόνοιες όσον αφορά την αμεροληψία τους και τη θωράκισή τους έναντι εξωτερικών παραγόντων.

Click4more: Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι! Αιχμές για Πικραμμένο!
Προσθέτει δε ότι «τα πρόσωπα που λαμβάνουν αποφάσεις ασκώντας τις εξουσίες σε εθνικές διοικητικές αρχές ανταγωνισμού δεν παύονται από τις εν λόγω αρχές για λόγους που συνδέονται με την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους. Μπορούν να παυθούν μόνο αν δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις εκτέλεσης των καθηκόντων ή αν κριθούν ένοχοι σοβαρής παράβασης καθηκόντων βάσει της εθνικής νομοθεσίας που ορίζονται εκ των προτέρων».

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.