Εξωτερική πολιτική μαθητευόμενων ! Η Ελλάδα αναγνώρισε τον μη-εκλεγμένο Χουάν Γκουαϊδό – Δημιούργησε «δεδικασμένο» και γι άλλες Δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις

Έτερον.Έχουμε γράψει οτι ο Μαδούρο, δεν είναι Άγιος και δεν κυρίως δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχο του σε δημοκρατικές ευαισθησίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας ένας Ορμπαν και να τον αναγνωρίσει η ΕΕ;

Και μην μου πείτε ότι «δεν γίνονται αυτά στην Ευρώπη», γιατί έτσι έλεγαν και για το ΔΝΤ που πήγαινε μόνον σε χώρες του 3ου κόσμου μέχρι που κάποιοι άνοιξαν την κερκόπορτα τον Μαϊο του 2010 (και σήμερα είναι και υπουργοί του)

Εκάτερον. Δεν έχει καταλάβει η αριστεία (που δεν φημίζεται για τις δημοκρατικές καταβολές της) ότι η ΕΕ παιζει με την φωτιά οταν αναγνωρίζει μη εκλεγμένο ως πρόεδρο και μάλιστα μετά από πρόσφατες εκλογές, γιατι δημιουργεί «δεδικασμένο»

Αν αύριο οι Τραπεζίτες των Βρυξελλών δεν θέλουν κάποια εκλεγμένη κυβέρνηση;
Αν πχ στην Ουγγαρία το εκλεκτό παιδι τους, ο Ορμπαν χάσει από κάποιον που δεν είναι της αρέσκειας τους, θα υπάρχει το προηγούμενο με «ψήφισμα» να αναγνωρίσουν πρωθυπουργό τον χαμένο των εκλογών. Οχι;

Η Ευρώπη επιστρέφει σε εποχές πριν την Γαλλική Επανάσταση

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας υποστηρίζει ένθερμα τις προσπάθειες της ΕΕ, ιδίως στο πλαίσιο της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και μέσω του Ειδικού Εκπροσώπου της ΥΕ/ΑΕ, κ. Enrique Iglesias, καθώς και συναφείς πρωτοβουλίες όπως τις συνομιλίες του Όσλο, προς το σκοπό επίτευξης ειρηνικής, πολιτικής, και δημοκρατικής λύσης της κρίσης ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο κι έχει αναγνωριστεί ως νόμιμος ηγέτης της χώρας της Λατινικής Αμερικής από περίπου 50 κυβερνήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.