Χατζηδάκης: Είναι έντιμο ότι θα έχουμε περιοριστική πολιτική – Όχι στις αυξήσεις μισθών με υπουργική απόφαση – Αχρείαστες οι προσλήψεις στην εκπαίδευση – #Neoliberals

EFAD3A3E-211C-4CC5-894B-89FDC52E2C75«Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το μέσο για να επιτευχθεί σταθερότητα στη χώρα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Υπογραμμίζει ότι «η αύξηση των μισθών δεν διατάσσεται, αλλά θα έρθει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητές μας είναι να μειώσουμε: τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο επιχειρήσεων από το 28% στο 20% -για να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση- και το εισαγωγικό φορολογικό κλιμάκιο στο 9% για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, ένα μέτρο που θα δώσει σημαντική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες» σημειώνει και προσθέτει: «Ειδικά, σε σχέση με τους εργαζόμενους έχουμε σημειώσει ότι θέλουμε διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τη μέση αύξηση των αποδοχών. Και προσθέτουμε και κάτι άλλο: οι αυξήσεις στους μισθούς δεν διατάσσονται. Έρχονται με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εργαζόμενοι που το έχουν καταλάβει αυτό εμπιστεύονται στην πλειονότητά τους τη Νέα Δημοκρατία».

Σε σχετική ερώτηση για το Δημόσιο, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «η ΝΔ μιλάει ξεκάθαρα για στοχοθεσία στις δημόσιες υπηρεσίες, για αξιολόγηση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων και για σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων» και επισημαίνει: «Είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δρόμος, τον οποίον είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αγκαλιάζει».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει ότι «η ΝΔ θα εφαρμόσει μια πολιτική ενότητας διεύρυνσης και αξιοκρατίας» και εξηγεί: «Θα απευθυνθούμε και πέραν του στενού κομματικού μας χώρου, για να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση ικανών Ελλήνων, που πιστεύουν στην Ευρώπη και την κοινή λογική»

Στο ΒLUE SKY και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν σαφής και μνημονιακός… Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να δεσμευτεί τόσο για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 διορισμούς. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απευθύνει ευθέως το ερώτημα στον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον ο αντιπρόεδρος δεν απάντησε κι αναμένει επιτέλους μια καθαρή απάντηση για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.