Ποιος πληρώνει τα γούστα του Πατούλη; Σοφέρ, συναυλίες, ταξίδια στις ΗΠΑ και οδοιπορικά

PATOYLHS2

Η απάντηση της ΚΕΔΕ Στο ΧΩΝΙ: Ολα είναι εντάξει

Πριν προχωρήσουµε στη δηµοσίευση του ρεπορτάζ, επικοινωνήσαµε µε την ΚΕΔΕ και θέσαµε τα συγκεκριµένα ζητήµατα, για να λάβουµε τις επίσηµες απαντήσεις της Ενωσης. Την ουσία της απάντησης (ανά περίπτωση) τη συµπεριλάβαµε στο κείµενο. Ωστόσο, εδώ δηµοσιεύουµε και την απάντηση ολοκληρωµένη, προς αποφυγή οποιωνδήποτε παρεξηγήσεων.

Στην Κεντρική Ενωση Δήµων Ελλάδος τέθηκαν από την εφηµερίδα σας «Το Χωνί» µια σειρά από ερωτήµατα, για τα οποία θα θέλαµε να σας απαντήσουµε τα παρακάτω:

1. Για όλα τα µέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. κι όχι µόνον για τον Πρόεδρο, ΔΕΝ προβλέπεται η καταβολή µισθού. Δεν προβλέπεται επίσης η καταβολή οδοιπορικών, αλλά µόνον η καταβολή εξόδων παράστασης ύψους 60 ευρώ ηµερησίως (καθαρά), εφόσον ο Πρόεδρος ή τα µέλη του Δ.Σ. συµµετέχουν σε επίσηµες συναντήσεις και εκπροσωπήσεις του ανώτερου θεσµικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθµού στην Αθήνα. Για να µην δηµιουργούνται παρερµηνείες και λανθασµένες εντυπώσεις, το συνολικό ποσό που έχει λάβει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., σύµφωνα µε τα στοιχεία της οικονοµικής µας υπηρεσίας, ως έξοδα παράστασης για το συγκεκριµένο λόγο, για το όλο το 2016, ανέρχεται στο ποσό των 480€.

2. Η αποστολή βιντεοσκοπηµένων µηνυµάτων του Πρόεδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., έχει γίνει σε δύο περιπτώσεις, όπου δεν ήταν δυνατή η εκπροσώπηση της Κ.Ε.Δ.Ε. Στην εκδήλωση όπου διεξήχθη στην Ιταλία, µε αφορµή τον εορτασµό της Παγκόσµιας Ηµέρας Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και η βιντεοσκόπηση µηνύµατος µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Γυναίκας.

Teuxos 259 13
3.
 Δεν είναι αληθές ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. χρηµατοδότησε συναυλία-αντικυβερνητική διαµαρτυρία, όπως αναφέρετε. H Κ.Ε.Δ.Ε. δεν χρηµατοδοτεί εκδηλώσεις, αλλά µε αποφάσεις του ΔΣ της συµµετέχει ως συν-διοργανωτής, εφόσον οι εκδηλώσεις αυτές στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των καταστατικών της σκοπών. Τέτοιοι καταστατικοί σκοποί είναι µεταξύ άλλων και «η ανάληψη δράσεων και ενεργειών για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή». Επιπρόσθετα, σας αναφέρουµε ότι ο βασικός σκοπός της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι η «ενίσχυση και υποστήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων που ενδυναµώνουν την τοπική ανάπτυξη και οικονοµία». Ολες λοιπόν οι αποφάσεις του Δ.Σ. περί συµµετοχής της Κ.Ε.Δ.Ε. σε εκδηλώσεις υπηρετούν τους παραπάνω καταστατικούς σκοπούς.

4. Δεν προκύπτει από τα στοιχεία της οικονοµικής µας υπηρεσίας ότι υπήρξε το παραµικρό κόστος για τα ταµεία της Κ.Ε.Δ.Ε. από την επίσκεψη αντιπροσωπείας στον Αρχηγό της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δηµοκρατίας Κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν καταχωρηµένα εξοδολόγια.

5. Η υπ’ αριθµ. 32/17.1.2017 απόφαση που είναι αναρτηµένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρει ότι ο προϋπολογισµός της είναι µεν ύψους 28.000€ σε περίπτωση παρουσίας όλων των µελών του ΔΣ, όµως απολογιστικά το κόστος ανήλθε σε 17.129,19€. Το κόστος αυτό αφορά τις µετακινήσεις από την Επαρχία προς την Αθήνα και τη διαµονή των µελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συµβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., ο αριθµός των οποίων ανήλθε στη συγκεκριµένη συνεδρίαση στα 34 µέλη. Αυτό είναι περίπου κατά µέσο όρο διαχρονικά και το κόστος κάθε συνεδρίασης του Διοικητικού και Εποπτικού Συµβουλίου τα τελευταία χρόνια.

6. Στο υπάρχον προσωπικό της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν υπάρχει υπάλληλος µε την ειδικότητα του οδηγού. Αρα το πρόβληµα έλλειψης οδηγού δεν µπορεί να αντιµετωπιστεί ενδοϋπηρεσιακά, αφού η πρόσληψη µόνιµου υπάλληλου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Η λύση της σύναψης σύµβασης έργου ήταν µονόδροµος, για να αντιµετωπιστούν οι άµεσες υπηρεσιακές ανάγκες της Κ.Ε.Δ.Ε.

7. Το συµπληρωµατικό κόστος των 2.000€ για την πληρωµή συµπληρωµατικών δαπανών του ταξιδιού του Πρόεδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. στις Η.Π.Α., όπου εκπροσώπησε την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθµού, µετά από την πρόσκληση που του έγινε, αφορούσε δαπάνη λόγω της παραµονής του περισσότερες ηµέρες από τις αρχικά προϋπολογισθείσες, για την πραγµατοποίηση συναντήσεων που προέκυψαν εκ των υστέρων και κρίθηκε αναγκαίο να πραγµατοποιηθούν, µε παράγοντες της Ελληνικής Οµογένειας.

Στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Στο ΧΩΝΙ 19.3.2017

<< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.