Δημοσιογραφία. «Οι Βαξεβάνηδες δεν πρέπει να πεθάνουν»

Του Γ. Λακόπουλου

Να αρχίσω με μια προσωπική εξήγηση για τους καλόπιστους τουλάχιστον. Στους υπάλληλους, τους εξαρτημένους, τους κομματικούς , τους ενδιάμεσους και τους γελωτοποιούς του βασιλέως τι να πω;

Δεν έχω προσωπική σχέση με τον Κώστα Βαξεβάνη. Ούτε συνεργαστήκαμε, ούτε παρέα κάναμε ποτέ. Επίσης δεν έχω καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την κυβέρνηση μόνο με τον Πρωθυπουργό συζητάω καμία φορά – είμαστε συμπατριώτες όπως με την Όλγα Γεροβασίλη. Με κανέναν άλλον.

Συνεπώς κινούμαι στο πεδίο της αυτονομίας μου. Δεν έχω κανέναν καταναγκασμό και καμιά ιδιοτέλεια. Διατυπώνω απλώς τις απόψεις μου. Και πάμε στο θέμα:

Το προϊόν της δημοσιογραφίας, είναι μείγμα πραγματικών περιστατικών και κρίσεων. Μετράει να είναι ακριβή τα πραγματικά περιστατικά. Οι κρίσεις είναι δικαίωμα του δημοσιογράφου. Έτσι διαμορφώνεται μια λεπτή γραμμή: πρωτίστως κρίνεται το περιεχόμενο ενός κειμένου ή μιας εκπομπής και ακολούθως από αυτό το περιεχόμενο κρίνεται ο δημοσιογράφος.

Αν το αντιστρέψουμε σημαίνει ότι δεν μας βολεύει το κείμενο και προσπαθούμε μειώσουμε τον δημοσιογράφο για να το αποδυναμώσουμε. Ή αλλιώς: δεν μας αρέσει το μήνυμα και πυροβολούμε τον αγγελιαφόρο.

Απέναντι στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη υπάρχει ένα διαρκές πογκρόμ από τη ΝΔ- επισήμως ως κόμμα. Το οργανώνουν ο επικεφαλής της, τα πολιτικά στελέχη της και οι άνθρωποί της στα ΜΜΕ. Ατυχώς ενίοτε παίρνουν μέρος και κανονικοί δημοσιογράφοι.

Είναι μια επίμονη επιχείρηση να φορτιστεί αρνητικά το όνομα του Βαξεβάνη. Προβάλλεται ως το απόλυτο κακό. Ως Βελζεβούλ των ΜΜΕ στον οποίο ο Τσίπρας προσωπικά ανέθεσε να συκοφαντεί τους αντιπάλους του. Δεν απορρίπτονται τα δημοσιεύματα της εφημερίδας του με κριτήριο την εγκυρότητά τους, αλλά ο ίδιος και η εφημερίδα.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτό που γράφεται πρέπει να απορριφθεί, όχι γιατί δεν ισχύει, ή δεν είναι αληθές, αλλά γιατί το έγραψε Βαξεβάνης. Συνεπώς, ακόμη και αν αποδειχθεί σε δεύτερο χρόνο ότι ισχύει, να έχει αποδυναμωθεί. Παλιό κόλπο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ «Η επικήρυξη» ⏭

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.