Δημοσιογραφία. «Οι Βαξεβάνηδες δεν πρέπει να πεθάνουν»

propaganda_cencorship

Η επικήρυξη

Δεν αποκλείεται ο εκδότης της συγκεκριμένης εφημερίδας να είναι πράγματι κακός άνθρωπος και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τον κάνουμε παρέα.

Αλλά μια συζήτηση στο δημόσιο χώρο οφείλει να λαμβάνει υπόψη τον προαναφερθέντα διαχωρισμό: αυτό που ενδιαφέρει είναι το προϊόν της δουλειάς του Βαξεβάνη. Για τον ίδιο ο καθένας μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει .

Τι είναι όμως αυτό που έκανε τη ΝΔ και τους φίλους της να τον… επικηρύξουν; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο περιεχόμενο της εφημερίδας. Να το δούμε λοιπόν:

Αν ανατρέξουμε στα 122 φύλλα που εξέδωσε ως τώρα θα διαπιστώσουμε ότι ειδικεύεται στις αποκαλύψεις για πρόσωπα που σχετίζονται με τη σημερινή ΝΔ- και το ΠΑΣΟΚ. Με επιμονή θα λέγαμε.

Αυτό της προσθέτει το μειονέκτημα της μονομέρειας, αν και στο σχολιασμό της ενίοτε περιλαμβάνει και κυβερνητικούς παράγοντες. Αλλά είναι φανερό όσοι κυβέρνησαν ως το 2015 έχουν προτεραιότητα στις ερευνητικές προτιμήσεις της.

Πρόκειται για εκδοτική πολιτική- όπως έχουν όλες οι εφημερίδες στο κόσμο- και δεν είναι παράδοξο. Τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν για δεκαετίες -και χώρια και μαζί – άφησαν πίσω τους υποθέσεις που εξ ορισμού πρέπει να ενδιαφέρουν τη δημοσιογραφία. Αν μη τι άλλο, γιατί το είδος της διαχείρισης τους έφερε τη χρεοκοπία. Και γι’ αυτή τη διαχείριση έχουν εκτοξεύσει κατά καιρούς το ένα εναντίον του άλλου απίστευτες κατηγορίες. Και… είχαν και τα δυο δίκιο.

Σε κάθε περίπτωση για ιστορικούς λόγους δεν νοείται… εξισορρόπησή τους με τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η χώρα χρεοκόπησε επειδή έφαγαν τα λεφτά οι Συριζαίοι. Στο παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να ψάξουμε για τους ενόχους. Για συγκεκριμένους ενόχους. Γιατί ασφαλώς δεν τα έφαγαν όλοι μαζί.

⏮ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ «Το αυγό του Κολόμβου» ⏭

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.