ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο Ανδρέας απέτρεψε τη δολοφονία του Γιώργου Κουρή [ΒΙΝΤΕΟ]

Εγκληματική ευθύνη Κρεμαστινού που γνώριζε και δεν το κατήγγειλε

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Παπανδρέου απέτρεψε τη δολοφονία του εκδότη της «Αυριανής» Γιώργου Κουρή που μεθόδευαν κορυφαία στελέχη της ΕΥΠ με τη συναίνεση ισχυρών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ που συγκροτούσαν τον γνωστό κύκλο της Εκάλης.

Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε με καθυστέρηση 25 χρόνων ο προσωπικός γιατρός του Ανδρέα και πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Ο Ανδρέας απέτρεψε τη δολοφονία του Γιώργου Κουρή @KONTRAchannel [ΒΙΝΤΕΟ]

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μετά το θάνατο του Ανδρέα είχε αποκαλύψει το σχέδιο δολοφονίας και στον Γιώργο Κουρή.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Δημήτρη Κρεμαστινού, οι ισχυροί παράγοντες της τότε κυβέρνησης μαζί με κορυφαίο στέλεχος της ΕΥΠ είχαν συνάντηση στη βίλα της Εκάλης με αντικείμενο τη διαχείριση της κρίσης που είχε ξεσπάσει με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Αυριανής» για το παρασύστημα που είχε στήσει η Δήμητρα Λιάνη η οποία εκμεταλλευόμενη την ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου είχε το γενικό πρόσταγμα για όλες τις κρίσιμες αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κουρής που κράτησε όρθιο το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες μέρες και έσωσε τον Ανδρέα από το Ειδικό Δικαστήριο δεν ανεχόταν τη διακυβέρνηση της χώρας από ένα παρακράτος που εξέπεμπε μπόχα και δυσωδία, στο οποίο συμμετείχαν μάγοι, αρχιμανδρίτες και επιχειρηματικά λαμόγια που έστηναν δουλειές με καζίνα και δημόσια έργα.

Ο Γιώργος Κουρής γνώριζε πολύ καλά ότι η αρρώστια του Ανδρέα οδηγούσε την τότε κυβέρνηση στη σήψη και την παρακμή και το ΠΑΣΟΚ στη διάλυση.

Γι’ αυτό τόλμησε να αποκαλύψει όλες τις πτυχές της Δήμητρας Λιάνη αδιαφορώντας για το κόστος που είχε αυτή η επιλογή στο εκδοτικό συγκρότημα Αυριανή – Λόγος – Νίκη και το Κανάλι 29.

Ο Γιώργος Κουρής δεν είχε φοβηθεί ποτέ στη ζωή του και γι’ αυτό αγνοούσε τις προειδοποιήσεις ότι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Βέβαια δεν περίμενε ότι οι μηχανισμοί της τότε κυβέρνησης θα έφταναν σε σημείο να οργανώσουν σχέδιο δολοφονίας για να σταματήσουν τις καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Τι αποκάλυψε ο Κρεμαστινός

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής ο Δημήτρης Κρεμαστινός ανέφερε ότι σε σύσκεψη κορυφής στην Εκάλη τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα Κουρή.

Στη συζήτηση παρενέβη ένας αξιωματούχος της ΕΥΠ ο οποίος πρότεινε δραστικές λύσεις.

Οπως ένας χωριάτης παίρνει το τσεκούρι και σκοτώνει κάποιον που έχει προσβάλει τη γυναίκα του, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τον Γιώργο Κουρή, είπε χαρακτηριστικά.

Προφανώς οι υπόλοιποι παράγοντες συμφωνούσαν και γι’ αυτό περίμεναν την απάντηση του Ανδρέα που τελικά απέτρεψε το σχέδιο δολοφονίας.

Μάλιστα σε συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Κρεμαστινό όταν βρέθηκαν μόνοι τους του είπε ότι, όταν ένας Πρωθυπουργός καταφεύγει σε τέτοιες ενέργειες, παίρνει διαζύγιο με τη Δημοκρατία.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η αποκάλυψη Κρεμαστινού θέτει επιτακτικά μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

1ον) Γιατί ο Δημήτρης Κρεμαστινός αποκάλυψε ένα σχέδιο δολοφονίας από τον παρακρατικό μηχανισμό της Εκάλης με καθυστέρηση 25 χρόνων;

2ον) Είναι υποχρεωμένος να κατονομάσει τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν μαζί με τον Ανδρέα στην επίμαχη σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο δολοφονίας του Γ. Κουρή.

3ον) Έχει ευθύνη απέναντι στη Δικαιοσύνη να κατονομάσει το στέλεχος ή τα στελέχη της ΕΥΠ που είχαν προτείνει το σχέδιο δολοφονίας.

4ον) Το ζήτημα εκτός από την πολιτική και δημοσιογραφική διάσταση έχει και ποινικές προεκτάσεις. Γιατί εμφανίζονται κορυφαίοι πολιτικοί να συνωμοτούν με ΕΥΠατζήδες πάνω σε σχέδια δολοφονίας κορυφαίου Έλληνα εκδότη.

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συντελεστεί δολοφονίες εκδοτών (Μομφεράτος και Αθανασιάδης) η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών.

Αλλωστε οι μυστικές υπηρεσίες είχαν πάντα διασύνδεση με κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχει ιστορική πολιτική υποχρέωση αλλά και ευθύνη απέναντι στη νομιμότητα να κατονομάσει τους συνωμότες που απεργάζονταν το σχέδιο δολοφονίας κορυφαίου εκδότη που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο για δεκαετίες στη δημόσια ζωή.

Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Τι είπε ο Δημ. Κρεμαστινός

«Η Αυριανή μετά έβαζε προσωπικές φωτογραφίες της Δήμητρας Παπανδρέου και ο Παπανδρέου βλέποντας αυτή την εικόνα, να βλέπει τη γυναίκα του σε τέτοιες φωτογραφίες, μπορώ να σας πω ότι είχε καταρρακωθεί. Αλλά δε το έδειχνε, δεν παραπονιότανε.

Εγινε, λοιπόν, μία σύσκεψη στελεχών, μεταξύ των οποίων και μυστικών υπηρεσιών, και ένας εξ αυτών, δε θα πω ποιος, του λέει ότι: Άκουσε να δεις, Πρόεδρε, μην συζητάμε ώρα, θα κάνεις ότι κάνει ένας χωριάτης που θα του πάρουν τις φωτογραφίες της γυναίκας του στο καφενείο του χωριού του.

– Τι θα κάνει ο χωριάτης; Λέει ο Παπανδρέου.

– Θα πάρει ένα τσεκούρι και θα ανοίξει το κεφάλι αυτουνού στα δύο.

Ο Παπανδρέου έμεινε βουβός. Επικράτησε σιγή. Σιγά σιγά έκλεισε η συνεδρίαση και έφυγαν όλοι. Οπότε εγώ έφυγα με μαύρη σκέψη, λέω τι λένε εδώ πέρα κτλ.

Αλλά τα γεγονότα πήγαν ομαλά, και ένα Σάββατο που τον έβλεπα μόνο, του λέω: Πρόεδρε, τι είναι τώρα αυτές οι ιστορίες, τι θα γίνει;

Και τότε ήταν κάθετος, μου λέει: Άκουσε να δεις, Δημήτρη, από τότε που ο Πρωθυπουργός θα αρχίσει να υιοθετεί τέτοιες σκέψεις παίρνει διαζύγιο με τη λέξη που λέγεται Δημοκρατία.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.