ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Στο «μικροσκόπιο» των αρχών ενεργός λογαριασμός του Γιάννου Παπαντωνίου

Ένας ενεργός ελβετικός λογαριασμός που φέρεται να έχει δικαιούχο τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου και συγκατηγορούμενή του, Σταυρούλα Κουράκου, στην υπόθεση ξεπλύματος βρώμικους χρήματος έχουν βάλει στο «στόχαστρό» τους οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη στείλει στις Ελβετικές αρχές κατεπείγον συμπληρωματικό αίτημα με στόχο να ελέγξουν τις κινήσεις που έχουν γίνει το χρονικό διάστημα από τις 30 Αυγούστου 2017 έως και σήμερα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο επίμαχος λογαριασμός ανοίχτηκε σε ελβετική τράπεζα του 2016, καθώς και ότι δεν αποκλείεται μέσω αυτού να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά, αφού εμφανίζει να έχει κινηθεί μέχρι και πρόσφατα με ένα ποσό ύψους περίπου 4,6 εκατομμυρίων ελβετικών φτάγκων. Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός έχει ανοιχθεί στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Geneve SA, όπως και πέντε υπολογαριασμοί του.

Στο σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής δε αναφέρεται, κατά πληροφορίες πως τα ποσά που διακινήθηκαν ή διακινούνται ακόμη μέσω του επίμαχου λογαριασμού αποτελούν μέρος των «παράνομων ωφελειών» που έλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κατηγορούμενος Γιάννος Παπαντωνίου για την σύμβαση, που υπογράφηκε το 2003, εκσυγχρονισμού μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε, ως κύριο ανάδοχο με υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και το υπουργείο Εθνική Άμυνας. Παράλληλα, καταγράφεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει ότι ο λογαριασμός είναι ενεργός, αλλά και πως ο πρώην υπουργός που κρατείται προσωρινά δεν έχει συναινέσει στο άνοιγμα λογαριασμών του στη Γαλλία.

Πάντως, ο Γιάννος Παπαντωνίου απολογούμενος έχει αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως ποτέ δεν έλαβε δώρα ούτε ξέπλυνε βρώμικου χρήμα, αφού οι ενέργειές του ήταν προς το συμφέρον του Δημοσίου και όχι ζημιογόνες.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.