ΔΝΤ: «ΡΕΚΟΡ του παγκόσμιου χρέους στα $184.000.000.000.000 δολαρίων ήτοι το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ!» – Οταν το γράφουμε στο blog είμαστε κινδυνολόγοι

WORLD-DEBT-IMFnetakias
Το παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει κατά μέσο όρο τα 86.000 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι οι τρεις μεγαλύτεροι δανειολήπτες παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου χρέους.

Το ΔΝΤ έχει υπολογίσει ότι το μερίδιό του υπερβαίνει το μερίδιο του προϊόντος. Αναφέρει ότι η εμφάνιση της Κίνας στην κορυφαία κατάταξη είναι, ωστόσο, μια σχετικά νέα εξέλιξη. Από την αρχή της χιλιετίας, το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε από λιγότερο από το 3% σε πάνω από 15%, υπογραμμίζοντας την ταχεία πιστωτική ανοδική πορεία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

IMF

@IMFNews

Just released: update to the Global Debt Database http://ow.ly/6jCj30mYHPF 

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει σε ρεκόρ ύψους 184 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ονομαστικούς όρους.

Αυτό ισοδυναμεί με το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2017. Το χρέος είναι 2 τρισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από τον εκτιμώμενο αριθμό που κυκλοφόρησε το ταμείο τον Οκτώβριο, επειδή περιλαμβάνει τα χρέη αρκετών χωρών που δεν είχαν αναφέρει προηγουμένως τα ενημερωμένα στοιχεία τους.

Καθώς το χρέος των ΗΠΑ στρέφεται στα 22 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πρώη πρόεδρο της Fed, Janet Yellen.

«Συμπεριλαμβάνοντας τόσο την κυρίαρχη όσο και την ιδιωτική πλευρά του δανεισμού για ολόκληρο τον κόσμο, η GDD (Παγκόσμια Βάση Δεδομένων) προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εικόνα του παγκόσμιου χρέους στην εποχή μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε το ΔΝΤ.

Το GDD είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων που καλύπτει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος για 190 χώρες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.