Έκθεση – γροθιά στο στομάχι: 4 στα 10 ελληνόπουλα ζουν μέσα στις στερήσεις όταν πολιτικοί-δημοσιογράφοι σου λένε «Μαζί τα φάγαμε»

Childs_clothes_Che_3388786k-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

Έρευνα- γροθιά στο στομάχι δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες με τίτλο «Η Δημοκρατία δεν είναι για πούλημα» από ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία, το Transnational Institute (TNI) για τη φτώχεια στην Ελλάδα.

Το 40% των παιδιών στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση, αντιμετωπίζει υλικές και κοινωνικές στερήσεις. Πάνω από το 14% των νοικοκυριών το 2016 δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα (από περίπου 7% το 2008).
Η ανεργία στις αγροτικές περιοχές αυξήθηκε από το 7% το 2008 σε 25% το 2013, ενώ ταυτόχρονα το εισόδημα στην επαρχία έπεσε κατά 23,5% κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η ανασφάλεια στο φαγητό διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης από το 7% το 2008 σε 14% το 2016. Εκτιμάται ότι το 38,9% των πολιτών στην επαρχία ζει στο όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μνημονίων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα το δικαίωμα των πολιτών στη σίτιση.

Με πληροφορίες από: Έθνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.