Μείζον θέμα με την Κυπριακή εταιρεία του Γιώργου Κύρτσου

Η εταιρεία Holik trading limited Ανήκει και διοικείται ως φαίνεται από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.

Ο ίδιος την είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του, αναγράφοντας όμως ότι ανήκει στην σύζυγό του. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν προκύπτει. Όταν ο κύριος Κύρτσος ρωτήθηκε από ιστοσελίδα γιατί το έκανε αυτό, υποστήριξε ότι έγινε κατα λάθος.

img_8668

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία και τις τροποποιήσεις, ο κύριος Κύρτσος δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του ή έστω σε κατοχή συγγενικού προσώπου ή μέσω παρενθέτων προσώπων εταιρεία στο εξωτερικό. Η ποινή μάλιστα για κάτι τέτοιο είναι αυστηρότατη, τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκιση και τουλάχιστον 10.000 € πρόστιμο.

Η απάντηση του κυρίου Κύρτσου (Athens Voice) όμως, πέραν από κάποιες δικαιολογίες που δεν στέκουν, δημιουργεί εκτός από το ενδεχόμενο ποινικό και μείζον ηθικό θέμα. Δήλωσε λοιπόν ο κύριος Κύρτσος ερωτώμενος:

img_8669«Η εταιρία στην οποία αναφέρεστε δεν είναι εξωχώρια -όπως συνήθως αναφέρονται αυτές για φορολογικούς λόγους- εδρεύει στην Κύπρο και ήταν μέσο συμμετοχής στην εκδοτική επιχείρηση που εξέδιδε τη City Press. Όπως γνωρίζετε η City Press έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης που αυτή προκάλεσε και οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο. Η εταιρία που εξέδιδε την City Press (Κ.Μ.Π. Εκδοτική) βρίσκεται σε εκκαθάριση και επειδή είναι σε εκκαθάριση είναι πρακτικά αδύνατον να μεταβιβαστούν οι μετοχές της κυπριακής εταιρίας στην οποία αναφέρεστε. Σε κάθε περίπτωση οι μετοχές αυτές δεν έχουν πλέον καμία αξία και η συγκεκριμένη εταιρία καμία δραστηριότητα».

Η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές της κυπριακής μπορούν κάλλιστα να μεταβιβαστούν, ανεξαρτήτως τι κάνει η κάθε θυγατρική της. Το πιο σημαντικό θέμα όμως είναι ότι ο κύριος Κύρτσος αποκαλύπτει πως χρησιμοποιούσε κυπριακή εταιρεία την ώρα που έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ ως διαφημιστική δαπάνη του Δημοσίου. Πως είναι δυνατόν λοιπόν ο κύριος Κύρτσος να χρησιμοποιεί κυπριακή εταιρία ως Μέσο συμμετοχής σε μία εφημερίδα που εκδίδεται στην Ελλάδα και έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση από την Ελλάδα και φυσικά από το ελληνικό Δημόσιο;

img_8422

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Να υπενθυμίσουμε ότι ο φυγόδικος απατεώνας Πέτρος Κυριακίδης είχε αγοράσει το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ.Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press). Της εταιρείας δηλαδή που όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο κύριος Κύρτσος είχε ως μέτοχο την κυπριακή. Και η ερώτηση στον κύριο Κύρτσο είναι απλή. Το κλεμμένο όπως αποδείχτηκε χρήμα της Proton, πως ακριβώς διακινήθηκε για να μεταβιβαστεί αυτό το πακέτο των μετόχων; Ήταν εκ των μετοχών που κατείχε η κυπριακή εταιρεία;

Advertisements

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.