ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Ο ΝΔ θα εφαρμόσει το ασφαλιστικό της Χούντας του Πινοσέτ! Ναι, αυτό που το 80% συνταξιούχων τρώνε από τα σκουπίδια!

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΙΝΟΣΕΤ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Ο Πινοσετ είναι πιο γνωστός από το ότι του άρεσε να πετάει από αεροπλάνο όσους ήταν αντίθετοι με την Χούντα, φοιτητές, παιδιά διαδηλώτες. Ομως αυτό που τον έκανε δημοφηλή ανάμεσα στους νεοφιλελεύθερους ήταν το ασφαλιστικό που εξασφαλίζει ότι δεν προκειται κανένα φτωχαδάκι δεν θα πάρει σύνταξη κι όλα καταλήγουν στον κουμπαρά των Offshore

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καραγκούνης, σε συνέντευξή του στο News 24/7 Radio, δηλώνοντας ότι «ο πρώτος που εφάρμοσε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο παγκοσμίως, ήταν ο δικτάτορας Πινοσέτ στη Χιλή».

Το ασφαλιστικό μοντέλο στη Χιλή είναι έμπνευσης της σχολής του Σικάγου με εκφραστές το Μίλτον Φρίντμαν και τα παιδιά του (Chicago boys) και εφαμόστηκε το 1981. Είναι γνωστό ως «τριφασικό σύστημα» και οι πυλώνες του –σε διάφορες παραλλαγές – είναι οι εξής:

1. Ο πρώτος πυλώνας είναι η «εθνική σύνταξη», που καλύπτεται απ΄ τη γενική φορολογία.

2. Ο δεύτερος πυλώνας χρηματοδοτείται από υποχρεωτικές εισφορές.

3. Ο τρίτος πυλώνας βασίζεται στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και είναι οργανωμένος σε επαγγελματική βάση (επαγγελματικά ταμεία) ή είναι απολύτως ιδιωτική ασφάλιση.

Η «ελεύθερη επιλογή συστήματος σύνταξης» οδήγησε σε έξι ασφαλιστικά μονοπώλια, που για 35 χρόνια λυμαίνονται τις ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων Χιλιανών εργαζομένων, οδηγώντας τους συνταξιούχους στη φτώχεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το επόμενο σκάνδαλο Χρηματιστηρίου-Energa-PSI;

Τα έξι συνταξιοδοτικά μονοπώλια είναι γνωστά στη Χιλή με το ακρωνύμιο «AFP». Ανάμεσά τους είναι οι ασφαλιστικοί όμιλοι «ΜetLife» και «Principal Financial Group».

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 2007 και 2014, το 80% των συντάξεων στη Χιλή ήταν πολύ χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό και το 44% αυτών κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτό εξηγεί γιατί τουλάχιστον 61% των συνταξιούχων στη Χιλή θέλει κατάργηση των ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων και επαναφορά των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ,ΝΔ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ ΠΙΝΟΣΕΤ,ΧΟΥΝΤΑ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.