Η υπόθεση Φλώρου «ακουμπά» τον Μητσοτάκη

Η υπόθεση Φλώρου «ακουμπά» τον ΜητσοτάκηΗ ιστορία μας πάει πολλά χρόνια πίσω. Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέγγενη του πρώτου Μνημονίου. Η κρίση έχει δείξει για τα καλά τα δόντια της. Είναι Δεκέμβριος του 2011. Ένας διεθνής οικονομικός παράγοντας, πολύ γνωστός στους ελληνικούς επιχειρηματικούς κύκλους, ο Άλαν Κέιμπλ, από τα αφεντικά της εταιρείας ILS Fiduciaries αγοράζει τις « Hellas Power» και «Energa» για λογαριασμό (όπως ακούγεται) ενός αγνώστου Ρώσου επιχειρηματία όστις εδρεύει ή απλώς κυκλοφορεί στην Αγία Πετρούπολη.

 

Η εξαγορά γίνεται μέσω μία υπεράκτιας εταιρείας που ιδρύθηκε στο Ras Al Khaimah, έναν φορολογικό παράδεισο στον Περσικό Κόλπο και στα Αραβικά Εμιράτα όπου όλα επιτρέπονται. Ή μάλλον τίποτε δεν απαγορεύεται. Διασφαλισμένο απόρρητο, καμία απαίτηση για κατάθεση ισολογισμών. Εξαιρετικά χαμηλή έως ανύπαρκτη φορολογία. Μία διευκρίνιση. Η εταιρεία ILS Fiducaries εξειδικεύεται από το 1973 στην παροχή συμβουλών «βελτιοποίησης» φορολογικής επιβάρυνσης. Πρόκειται για μία εξαιρετικά politically correct ερμηνεία της φοροαποφυγής. Για το λόγο αυτό η εταιρεία διαθέτει πολλούς πελάτες στην Ελλάδα. Κυρίως εφοπλιστές.

 

Τα αφεντικά των ελληνικών εταιρειών που εξαγοράζονται είναι οι γνωστοί Αριστείδης Φλώρος, μέχρι πριν λίγες ημέρες έγκλειστος στις φυλακές αφού καταδικάστηκε για το σκάνδαλο «Energa» και Βασίλειος Μηλιώνης ο οποίος επίσης φυλακίστηκε. Αμφότεροι κατηγορήθηκαν για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων.

 

Η συνέχεια εδώ

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.