Στην κυβέρνηση δεν είσαι για να εισπράττεις μόνο τα κέρδη, αλλά για να χρεώνεσαι και τις ζημιές

 

Αλήθεια, πότε ο Τσίπρας, θ΄ αντιληφθεί ότι βουλιάζει μαζί τους;

Γράφει ο Μαγια

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, (οργισμένοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα, ως προς την πολιτική διαχείριση της εθνικής τραγωδίας. Από το «δεν έγιναν λάθη» περάσαμε στο «είναι προκλητικό να λέμε ότι έγιναν όλα σωστά, με τόσους νεκρούς». Και σήμερα, έντεκα μέρες από την εθνική τραγωδία και οκτώ από τη συνέντευξη Τύπου-παρωδία, φθάσαμε στην παραίτηση ή (μάλλον) αποπομπή του Τόσκα, κεντρικού προσώπου του δράματος, το οποίο ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να χαρακτηρίσει γενναίο, έντιμο και αφοσιωμένο…

Για να εδραιωθεί έτι περαιτέρω η πεποίθηση ότι, μοναδικός εχθρός αυτής της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος ο εαυτός της.

Αντί να αναλάβουν εξ αρχής την ευθύνη, προσπάθησαν, με βλακώδεις έως και αποτρόπαιες δηλώσεις, και με κουτοπονηριές, χαρακτηριστικές κονκλαβίων, να περιορίσουν την πολιτική ζημία.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι, η καθυστέρηση δυναμώνει τη φωτιά της αμφισβήτησης, της οργής, της απόρριψης.

Αν κάτι μπορούσε να λειτουργήσει κατευναστικά στην έγκλημα, που προκάλεσε η λαίλαπα στο Μάτι, είναι η ευθιξία, που όφειλαν ν΄ αποδείξουν ότι, δεν αποτελεί είδος εν ανεπαρκεία, και ν΄ αναλάβουν εξ αρχής τις όποιες ευθύνες.

Η έλλειψη αντανακλαστικών, η σύγχυση, τα μισόλογα, ενίσχυσαν την οργή του κόσμου και αποδυνάμωσαν έτι περαιτέρω την κυβέρνηση, ενώ όσο εξακολουθούν να λειτουργούν ως παχύδερμα, κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν των προκατόχων τους, τόσο το κύρος του πρωθυπουργού θα απομειώνεται με επιπτώσεις διαλυτικές στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλήθεια, πότε, ο Τσίπρας, θα καταλάβει, πως βουλιάζει μαζί τους;

Στην κυβέρνηση δεν είσαι για να εισπράττεις μόνο τα κέρδη, αλλά για να χρεώνεσαι και τις ζημιές. Αν κάποιοι πιστεύουν κάτι διαφορετικό ή δεν το αντέχουν, καλύτερα είναι να τα μαζέψουν και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.