Υπουργείο Εργασίας: Η κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ

95792-t_1101_53815810 MONEY

Η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση υπέρ ΕΟΠΥΥ που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφάλισε τα χρήματα για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων. Ήδη, 1.239.069 δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα αναδρομικά της σχετικής εισφοράς».

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «σημερινά δημοσιεύματα αναπαράγουν ψευδείς ισχυρισμούς ανακοίνωσης πως δεν έχει γίνει η επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ, που επεστράφησαν από την κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του 2017, σε χήρες, χήρους και ανήλικα τέκνα δικαιούχους της σύνταξης του θανόντος».

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας», το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει τα εξής:

«Όλοι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου, (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα), έχουν λάβει την επιστροφή των αναδρομικών που τους αντιστοιχεί.

Τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα, πριν από την επέλευση του θανάτου του συνταξιούχου, εμπίπτουν στο κληρονομικό δίκαιο και αποδίδονται στους δικαιούχους διάδοχους και στους νόμιμους κληρονόμους κατόπιν υποβολής αίτησης.

Την υποχρέωση υποβολής αίτησης για την είσπραξη των αναδρομικών, εφόσον υπάρχουν κληρονομικά δικαιώματα, προέβλεψαν οι σχετικές εγκύκλιοι και επεσήμανε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με δελτίο Τύπου από τις 30/11/2017.

Για όσες περιπτώσεις είσπραξης αναδρομικών με κληρονομικό δικαίωμα δεν υποβληθούν αιτήσεις έως τις 31/10/2018, τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν αυτόματα στα πρόσωπα που λαμβάνουν σύνταξη, λόγω θανάτου (χήρες, χήροι και ανήλικα τέκνα)».

«Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων δεν μπορεί να ακυρώσει το θετικό μέτρο της επιστροφής των αναδρομικών που η κυβέρνηση έκανε πράξη», σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.