Σχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ Σχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Σήμερα θα παρουσιαστεί το «πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις» όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το σχέδιο που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ολοκλήρωσε επιτροπή που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα 2.500 αυθαιρέτων σε δασική έκταση αλλά και 685 αυθαιρέτων στον Αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.

Απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε πληγέντες

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών απλοποιείται η διαδικασία για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Το υπουργείου Μεταφορών ξεκίνησε τη διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την διάθεση του εφάπαξ επιδόματος στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Η πορεία είναι ομαλή και έως νωρίς το απόγευμα της Τρίτης είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέττα και στο υπουργείο.

Παράλληλα, συνεχίζονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Υποδομών η υλοτόμηση καμένων δασικών ειδών καθώς και η αποκομιδή αποβλήτων.

Οι διπλές συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας προχωρά τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση των παροχών προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά. Οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.

Για τα βοηθήματα που δεν θα δοθούν αυτοματοποιημένα (ρυθμίσεις εισφορών & δόσεων, επίδομα ανεργίας, εφάπαξ ενίσχυση στους άνεργους), οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

Στ. Κοντονής: Παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Σημειωνεται πως ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απέστειλε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί όσα προβλέπει η νομοθεσία για την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και της ακτές της Ανατολικής Αττικής.

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.