Απίστευτες αποκαλύψεις από τον σκοπιανό συντονιστή για το #ΝΑΤΟ: «Ο Ζάεφ μας οδηγεί σε εθνική ήττα, ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!»

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙούλιος 18, 2018. 21:29

Σκόπια.

Σοβαρότατες αποκαλύψεις από έναν άνθρωπο ο οποίος μάλιστα έχει την κορυφαία θέση στα Σκόπια όσον αφορά την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Ο Στέφαν Πενταροφσκι, αποκαλύπτει ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τεθεί θέμα αλλαγής του Συντάγματος της χώρας, παρά το ότι διακινείται, και ξεκαθαρίζει ότι αυτό συνιστά εθνική ήττα. Η παρέμβαση αυτή αποτελεί ράπισμα για τον Ζάεφ καθώς προέρχεται από έναν θεσμικά υπέρμαχο της Δύσης. Εύθετη όμως παράλληλα προηγούμενες κυβερνήσεις που ποτέ δεν έθεσαν αυτό το αυτονόητο θέμα στο τραπέζι. Και δικαιώνει φυσικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απαίτησε σε όλους τους τόνους ότι χωρίς συνταγματική αλλαγή δεν πρέπει να προχωρήσει οποιαδήποτε συνεννόηση.

Ο εθνικός συντονιστής για το ΝΑΤΟ και εξέχον μέλος του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, ο Στέφο Πενταρόφσκι, παραδέχθηκε την ήττα  του Ζάεφ στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, στην αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι από τη ‘Μακεδονία’ μέχρι τώρα δεν είχε ζητηθεί να αλλάξει το συνταγματικό όνομα του κράτους, δηλαδή τον όνομα που χρησιμοποιείται για εσωτερική χρήση.

Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά στις διαπραγματεύσεις, η ελληνική πλευρά ζήτησε από τον πρωθυπουργό κ.Ζάεφ, αλλαγές στο Σύνταγμα της ‘Μακεδονίας’. Σημείωσε ότι ολόκληρη η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία ήταν συγκεχυμένη και έκπληκτη όταν παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στο Σύνταγμα της ‘Μακεδονίας’, που μέχρι τότε δεν είχε τεθεί στο τραπέζι.

Ο Πενταρόφσκι δεν εξήγησε πως συνέβη και η ‘μακεδονική’ πλευρά αποδέχθηκε αυτό το ελληνικό αίτημα.

Το Erga Omnes έχει δύο συνιστώσες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι Έλληνες επέμεναν ανέκαθεν στο erga omnes στο εξωτερικό, που  σημαίνει παντού, στους διεθνείς οργανισμούς από τότε που θυμάμαι. Δεδομένου των ετών και της εμπειρίας, θυμάμαι αυτό ότι ζητούνταν πολύ καιρό πριν, πιθανότατα από τη δεκεατία του ’90. Δεν μας δέχονταν ως ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, ούτε να μας αναφέρουν έτσι άλλα κράτη.

Το erga omnes στο εσωτερικό ξεκίνησε τώρα με τις ανανεωμένες διαπραγματεύσεις, δηλαδή από τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους,   αν δεν κάνω λάθος. Και πρέπει να σας το πω ανοιχτά, ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους μας ότι μιλάμε για αυτό- από την πλευρά της ‘Μακεδονίας’. 

Και αυτό, γιατί ποτέ πριν, δεν ζήτησαν αλλαγή του Συντάγματος μας. 

Οι ιστορίες ότι από το 1990 ζητούν την αλλαγή του Συντάγματος είναι για μικρά παιδιά. Δεν είναι αλήθεια. Δεν σας μιλώ για αυτά που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Μιλώ για το τι έλεγε ο Νίμιτς και ποια ήταν η ελληνική πρόταση και για το τι έχει πει ο Βασιλάκης ως επίσημη ελληνική πρόταση. Η αλλαγή του συντάγματος ήρθε φέτος», επεσήμανε ο Πενταρόφσκι στην εκπομπή «Σάμο Βίστινα»/’Μόνο αλήθεια’ του τηλεοπτικού σταθμού ‘Κανάλ 5’.

Το κύριο της αντιπολίτευσης, το VMRO –DPMNE, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή στο Σύνταγμα θεωρείται  ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Συμφωνίας και κατηγορεί συνεχώς την κυβέρνηση ότι παραιτήθηκε από τη μακεδονική ταυτότητα, τη γλώσσα, το όνομα, την ιστορία και τις μειονότητες στις γειτονικές χώρες υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία.

Η αντιπολίτευση, μεταξύ των άλλων, παρουσιάζει τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ πριν γίνει πρωθυπουργός, τότε που ορκίζονταν στους προγόνους του και στις μελλοντικές γενιές  ότι δεν υπάρξει καμία αλλαγή στο «Μακεδονικό Σύνταγμα».

(Στοιχεία από republika.mk)

The Hellenic Information Team

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.