Έκαναν πάρτι χλιδής στην Μύκονο ενώ χρωστάνε στην εφορία! Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη φυσικά! What Else? @NikNikolopoulos

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία με τα φορολογικά πρόστιμα

του συνιδιοκτήτη της εταιρείας επικοινωνίας V+O  Γιάννη Ολύμπιου

και σε ποιες κινήσεις έχει προβεί η ΑΑΔΕ για την είσπραξη τους;

 Διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (22.06.18) στην στήλη «Μικροπολιτικός» και με τον τίτλο «Απορίες», ότι ο Γιάννης Ολύμπιος απασχολεί τις φορολογικές αρχές και πως του έχουν επιβληθεί πρόστιμα για φοροδιαφυγή.

Παραθέτουμε δύο συγκεκριμένες παραγράφους αυτολεξεί, γιατί μόνον αυτές έχουν να κάνουν με το δημόσιο χρήμα, ενώ τα υπόλοιπα του δημοσιεύματος, αφορούν τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης και για τούτο παραλείπονται:

«Κοσμοσυρροή σε κυκλαδίτικο νησί αυτό το Σαββατοκύριακο για τα βαφτίσια του τέκνου του Γιαννάκη Ολύμπιου, συνεταίρου του Θωμά Βαρβιτσιώτη στην εταιρεία επικοινωνίας V+O.

Δεν γνωρίζω πόσο θα αναλογούσε κατά κεφαλήν ανά καλεσμένο το πρόστιμο για φοροδιαφυγή που έχει επιβληθεί στον Γιαννάκη και μάλιστα σε σχέση με τη συμμετοχή του στην εταιρεία».

Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω και όσων άλλων αναφέρονται στο συνημμένο δημοσίευμα του «Μικροπολιτικού» στα «ΝΕΑ», καλείσθε να απαντήσετε στη Βουλή των Ελλήνων:

1ον Πράγματι έχει επιβληθεί πρόστιμο για φοροδιαφυγή στον κ. Γιάννη Ολύμπιο σε σχέση με την συμμετοχή του σε εταιρεία; Εάν ναι, για ποιες παραβάσεις και ποιο είναι ακριβώς το ύψος που ζημίωσε το Δημόσιο με την συγκεκριμένη φερόμενη εγκληματική πράξη του και έχει καταλογιστεί φορολογικά προς είσπραξη;

2ον Έχει επιδιωχθεί να εισπραχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το ποσόν και τα τυχόντα πρόστιμα που επέβαλαν οι φορολογικές αρχές στον κ. Γιάννη Ολύμπιο; Εάν όχι, γιατί και έστω τώρα τι θα κάνει ο κ. Γ. Πιτσιλής, μετά από την συγκεκριμένη πληροφορία της εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ» που καταμαρτυρεί και αναδεικνύει την δυνατότητα του φορολογούμενου κ. Γιάννη Ολύμπιου να εξοφλήσει τους φόρους που απέκρυψε από το Δημόσιο και τέλος εσείς οι ερωτώμενοι Υπουργοί απαντήστε στη Βουλή, ποιες εντολές δώσατε και σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι αρμόδιες αρχές για την άμεση είσπραξη των φόρων και των τυχόν προστίμων που έχουν επιβληθεί;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.