ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ στα στελέχη με εκκρεμή κόκκινα δάνεια έστειλε η Εθνική – Παραλήπτης…«δεξί χέρι» του Στουρνάρα

Επιστολές στα στελέχη που έχουν εκκρεμή κόκκινα δάνεια από stock options έστειλε η Εθνική τράπεζα – Παραλήπτης και «δεξί χέρι» του Γιάννη με δυο «ν»

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο τραπεζικός στο παρελθόν όταν ήταν στέλεχος της Εθνικής και όχι μόνο αυτός ήταν συνολικά 103 στελέχη – που έχουν μειωθεί περίπου στα 33-34 – πήραν δάνεια για να ενεργοποιήσουν τα stock options που έδινε ως bonus στα στελέχη της η Εθνική τράπεζα.

Με την πάροδο των ετών, οι μετοχές των τραπεζών κατάρρευσαν και τα τραπεζικά στελέχη αδυνατούσαν να πληρώσουν τα δάνεια.

Η Εθνική είχε ακολουθήσει σχεδόν για 8 χρόνια – ίσως και περισσότερα – την τακτική της σιωπηρής ανανέωσης κάθε χρόνο, πρακτικά τα δάνεια εμφανίζονταν ως εξυπηρετούμενα – ενήμερα χωρίς να πληρώνουν τα στελέχη.

Ο συγκεκριμένος πήρε δάνειο 500 χιλιάδες ευρώ ενώ είναι πλέον επιθεωρητής στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο θεσμικός του ρόλος είναι να επιθεωρεί τις ελληνικές τράπεζες και το ερώτημα είναι πως  θα επιθεωρήσει την Εθνική τράπεζα στην οποία χρωστάει 500 χιλ. ευρώ ή συγκεκριμένα 485 χιλιάδες ευρώ;
Η ύπαρξη μη εξυπηρετούμενων δανείων και μάλιστα από στελέχη τα οποία έχουν ειδικό θεσμικό ρόλο είναι μεγάλο ηθικό ατόπημα.

Δεν μπορεί το τραπεζικό σύστημα – να κυνηγάει και ορθώς – τους κακοπληρωτές και ειδικά τους στρατηγικά κακοπληρωτές και στελέχη που εργάζονται σε υψηλόβαθμες θέσεις άρα έχουν εισοδήματα…. να μην πληρώνουν τα δάνεια που έχουν συνάψει;

Η διοίκηση Λεωνίδα Φραγκιαδάκη και Μυλωνά – ο Φραγκιαδάκης αποχώρησε από την Εθνική 4 Μαίου 2018 – αποφάσισαν να βάλλουν ένα τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο λάθους.

Έστειλαν επιστολές σε όλα τα στελέχη της Εθνικής νυν και πρώην τα οποία είχαν συνάψει δάνειο για stok options και μεταξύ αυτών και στον επιθεωρητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την ιδιότητα του πρώην στελέχους της Εθνικής τράπεζας που έχει απλήρωτο δάνειο στην τράπεζα.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι η μέχρι τώρα ανανέωση των δανειακών συμβάσεων διακόπτεται με ορόσημο την 30η Απριλίου 2018 και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει οι δανειακές υποχρεώσεις να εξυπηρετούνται.

Πρακτικά η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε στα στελέχη ότι εγκαταλείπονται οι παλαιές πρακτικές και πλέον πρέπει να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η επιστολή εστάλη περίπου πριν 1 μήνα – αρχές Απριλίου 2018 – στα νυν και πρώην στελέχη της Εθνικής που είχαν συνάψει δάνειο για stock option.

Πηγή: bankingnews

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.