ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ του Πάνου Καμμένου για την δωροδοκία υπουργών κατά του επαίσχυντου νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου

ΠΑΝΟΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Όλοι θυμούνται ότι το πρώτο σοβαρό χτύπημα στον επαίσχυντο νόμου Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών, ήταν το 2011 από τον Πάνο Καμμένο, όταν ως υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας για την εξεταστική επιτροπή των υποβρυχίων είχε τεκμηριώσει ότι η ύπαρξη μίζας συνιστά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο είναι συνεχές αδίκημα και δεν υπόκειται στους κανονισμούς περί παραγραφής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη

Γιατί ΑΥΤΟΣ δεν προσκύνησε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν φοβήθηκε, δεν υπολόγισε τίποτα μπροστά στην πατρίδα

Τσοχατζόπουλου και την εκδίκαση μιας σειράς υποθέσεων που έπονται για τα διαμάντια του εκσυγχρονισμού.  Τώρα λοιπόν στα πλαίσια της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis, οι ΑΝΕΛ διά στόματος Γιώργου Λαζαρίδη έκανα μία νέα εισήγηση – κόλαφο, που αφορά την δωροδοκία υπουργών.

Σύμφωνα λοιπόν με την παρέμβαση του Γιώργου Λαζαρίδη, η δωροδοκία υπουργών δεν μπορεί να διέπεται από το καθεστώς της παραγραφής λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι μπορεί μεν το αδίκημα να γίνεται άπαξ, οι συνέπειες αυτού όμως είναι συνεχείς πράγμα που το καθιστούν διαρκές.  Υπουργικές πράξεις λοιπόν που έγιναν ως αποτέλεσμα δωροδοκίας και επηρέασαν ακόμα και τα δημοσιονομικά μεγέθη, δεν νοείται να χαίρουν την ασυλία του άρθρου 86.

Η εν λόγω παρέμβαση είναι εξαιρετικά σημαντική, ταυτίζεται και με τις θέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος έχει δώσει σαφή ερμηνεία για την εξαίρεση της πράξης της δωροδοκίας που έγινε ακόμα και κατά τη διάρκεια τέλεσης των υπουργικών καθηκόντων. Μόνον έτσι, εκτός από δικαιοσύνη θα αποδοθεί και σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι ο καιρός που η βουλή αποτελούσε πλυντήριο εγκλημάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Advertisements

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.