Απίστευτη Δικαιοσύνη με Πάχτα-Καμμένο και Χρηματιστήριο! @NikNikolopoulos @PanosKammenos

JUSTICE
JUSTICE

Το ερώτημα «πως αποδίδεται Δικαιοσύνη στην Ελλάδα» έχει καθημερινές αφορμές για να είναι επίκαιρο.
Γιατί καθημερινά οι αφορμές για να δοθεί η απάντηση ότι «εχουμε Δικαιοσύνη αλ καρτ» είναι πολλές.
Η επιρροή της πολιτικής σκηνής στη Δικαιοσύνη και τουμπαλιν είναι τόσο δεδομένη όσο δείχνει η ένταξη στην πολιτική δικαστών που κατείχαν κορυφαίες θέσεις στη Δικαιοσύνη, η χρησιμοποίηση άρτι συνταξιοδοτηθέντων δικαστών σε θέσεις με χρήμα και εξουσία, όπως οι Ανεξάρτητες επιτροπές.

BB3D31A5-753E-440F-BD9B-CF092F2B8205

του Γιάννη Ντάσκα

Η διαφθορά στην Ελλάδα εξαπλώθηκε(και) επειδή δικαστές δεν εφάρμοσαν τους νόμους σε υποθέσεις διαχείρισης δημόσιας εξουσίας και δημόσιου χρήματος και είτε δεν προχώρησαν δικαστικές έρευνες, είτε δεν άρχισαν καν, είτε στο τέλος κατέληξαν στο αρχείο, αν και τα στοιχεία είναι δεδομένα.

Ακόμα και στην υπόθεση Σαββίδη που συγκλονίζει την Ελλάδα αυτή την εποχή καίριο ρόλο είχε πρώην δικαστής.
Ο δικαστής έγινε υπουργός και δίνοντας την ιθαγένεια στον Ιβάν έγραψε :
» Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα,καθώς προώθησε την διατήρηση της ελληνικής συνείδησης και του ελληνικού ιδεώδους…και επέδειξε πλούσιο φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο και ενεργό συμμετοχή και συνδρομή στη ζωή της σύγχρονης Ελλάδας»(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18/3/2018)

Αφορμή για το ερώτημα «πως αποδίδεται η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα» μας έδωσαν δυο διαφορετικές υποθέσεις.
Η πρώτη είναι η υπόθεση Πάχτα και η δεύτερη η υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΧΤΑ.

Ηδη η Δικαιοσύνη ερευνά δια του Αρεοπαγίτη Καγκάνη τη δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων στη Χαλκιδική.
Εκεί έχουν καταγγελθεί κατα καιρούς απίστευτα μεγάλα σκάνδαλα, απο αρπαγές δημοσίων εκτάσεων, μέχρι την λειτουργία παράνομων εργοστασίων τσιγάρων, πλαστών συμβολαίων, παράνομων ξενοδοχειακών μονάδων, παράνομων καταλήψεων παραλιών κλπ Βουλευτής κατήγγειλε και λογαριασμούς βρόμικου χρήματος πολιτικών.
Κορωνδα η διαγραφή 10 βουλευτών απο τον Γιώργο Παπανδρέου για σκάνδαλο στη Χαλκιδική.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ:Καμία καταδίκη !..

Η υπόθεση του χρυσού ένα διαχρονικό σκάνδαλο.
Κορυφαία στιγμή του το ρεπορτάζ του μεγαλύτερου γαλλικού καναλιού, στο οποίο πήραν συνέντευξη απο τον αστέρα του σημιτικού καθεστώτος Χρήστο Πάχτα. Οταν του ζήτησαν σχόλιο για τις καταγγελίες περι χρηματισμού σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να απαντήσει και αυτή η φοβερή σκηνή καταγράφηκε στην κάμερα…

Ο Χρήστος Πάχτας θεώρησε ότι ο Πάνος Καμμένος διέπραξε αδίκημα σε ιδιωτική συζήτηση που είχε στη Θεσσαλονίκη όταν είπε σε κάποιους να αποδοκιμάσουν (λιντσάρουν πολιτικά) τον Πάχτα που έγινε Δήμαρχος στην περιοχή του χρυσού.
Με δεδομένο ότι ΔΕΝ υπάρχει καταδίκη πολιτικου απο τη Χαλκιδική στη Χαλκιδική σε ποιά δικαστήρια έπρεπε να καταφύγει για το δίκιο του ο Χρ.Πάχτας;

Μα φυσικά στη Χαλκιδική.
Προσέξτε όμως τι έκανε:
Κατέθεσε μήνυση στη Θεσσαλονίκη εναντίον Καμμένου και αγωγή για το ίδιο ακριβώς θέμα όχι στη Θεσσαλονίκη, ούτε στη Χαλκιδική.
Αλλά στον …Πειραιά!!!

Στη Θεσσαλονίκη έγινε δημόσια συνεδρίαση και ο Π.Καμμένος δικάστηκε κανονικά, αφού παραιτήθηκε της ασυλίας, Και αθωώθηκε και απο εισαγγελέα και απο το δικαστήριο.
Στον Πειραιά αντίθετα το δικαστήριο σε μια διαδικασία προκλητικά εχθρική κατά Καμμένου έκανε δεκτή την αγωγη του Πάχτα…
Ο Πάχτας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και όταν ο δικηγόρος είπε ότι βρισκόταν στη Χαλκιδική για σημαντικά θέματα, εμείς είπαμε ότι λίγα λεπτά πριν τη δίκη τον είδαμε στον Πειραιά,σε δρόμο με εφοπλιστικά γραφεία (τυχαία ντε περνούσε απο το δρόμο…) και δεχθήκαμε τα πυρά της προέδρου γιατί είμαστε εκτός θέματος …

Κοντολογής: Πόσο φυσιολογικό είναι να καταφεύγει στον Πειραιά (όπου ο Π. Καμμένος έχει ισχυρότατους εχθρούς…) για την αποκατάσταση της τιμής του ο πολιτικός της Χαλκιδικής;
Υπάρχει έστω και ένα προηγούμενο ανάλογο με κάποιον πολιτικό;
Για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, από το οποίο ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΗΚΑΝ πολιτικοί και δημοσιογράφοι και δικαστικοί δεν χρειάζονται εισαγωγή απο μας. Μια ερώτηση χθεσινή του Νίκου Νικολόπουλου μιλάει απο μόνη της για το τι συμβαίνει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο:

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Η εισαγγελέας Θεοδωροπούλου στέλνει σε νέα δίκη το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες

Επίκειται τρίτη δίκη μετά τη δεύτερη κατά σειρά αθώωση για την υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πριν από λίγες μέρες. Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αθηνά Θεοδωροπούλου όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και κατά της αθώωσης κατά πλειοψηφία των 36 κατηγορουμένων χρηματιστών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε τρίτη δίκη.

Επειδή, είναι δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών εξαιτίας της προκλητικής καθυστέρησης, αφού τον Μάρτιο του 2019 κλείνει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν το 1999(!!!) και σε αυτά τα 20 χρόνια η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να ξεδιαλύνει το σκάνδαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης απεδείχθη ότι είναι κωφοί… Δεν άκουσαν, αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε και δι’ αυτού συνέβη η μεγαλύτερη και πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος που έγινε ποτέ. Και ήταν σχεδιασμένη. Για την ακρίβειά ήταν ένα «κόλπο» που έστησαν μια ομάδα υπουργών, μια ομάδα τραπεζιτών και μια ομάδα επιχειρηματιών. Όλοι από τον ευρύτερο κύκλο Σημίτη.

Η κυβέρνηση Σημίτη δημιούργησε περιβάλλον Ελντοράντο και από κοντά ήρθαν οι εκατοντάδες ΕΛΔΕ, που φύτρωσαν για να μετατρέψουν το χρήμα σε μετοχές του εκσυγχρονιστή Πρωθυπουργού και του νυν υπόδικου υπουργού Εθνικής Οικονομίας της εποχής.

Δυστυχώς όμως, έφυγε νωρίς ο Μιλτιάδης Έβερτ που είχε βάλει σκοπό να τους κρεμάσει στο τσιγκέλι.

Από το κόλπο του Χρηματιστηρίου έμειναν ατιμώρητοι όλοι οι απατεώνες που συγκρότησαν το «κόμμα του Χρηματιστηρίου» και καταλήστεψαν και μάζεψαν το χρήμα και το φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Είναι δήθεν αντιλαϊκιστές… είναι δήθεν ευρωπαϊστές… είναι κατσαπλιάδες νεοφιλελεύθεροι πράσινοι και μπλε που ζητούν και παλεύουν για την παλιννόστηση του καθεστώτος της νταβαντζιδοκρατίας.

Κατάφεραν με παραδικαστικά κυκλώματα να ροκανίζουν τον χρόνο και μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκαν ευθύνες και ποινές για όσα ανατριχιαστικά σχεδιάστηκαν εν ψυχρώ και εκτελέσθηκαν από τυχάρπαστους οπαδούς του εύκολου πλουτισμού.

Επειδή και πάλι κάνουν τα πάντα και κυρίως λαδώνουν για να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία μέσω της κυλιόμενης δίκης που κρατάει είκοσι χρόνια και με το πρωτάκουστο η πρώτη δικαστίνα να γίνεται κατηγορούμενη.

Επειδή, κανείς δεν έχει καταλάβει πως οι υπεύθυνοι που είναι συγκεκριμένοι και δακτυλοδεικτούμενοι, συνέχισαν να πλουτίζουν και κάποιοι εξ’ αυτών να ζητούν να γίνουν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί.

Επειδή, όλοι γνωρίζουν τον επικεφαλής, τον Αρχιερέα της διαπλοκής του Χρηματιστηρίου, αλλά κανείς δεν τον έχει καθίσει στο σκαμνί.

Μικρογραφία
Επειδή, όσοι πήραν τα λεφτά «παίζοντας» με τις μετοχές-φούσκες και ζουν ακόμη ζωή χαρισάμενη αφού είχαν μέχρι και φορολογική απαλλαγή και στο «πόθεν έσχες» τους δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα κέρδη.

Επειδή, τώρα πρέπει να ξαναθυμηθούμε ποιοι έβαλαν υπογραφές σ’ αυτές τις «ρυθμίσεις» νομιμοποίησης και ποια είναι η περιουσιακή τους κατάσταση.

Επειδή, αυτό το τέλειο έγκλημα δεν μπορεί να μείνει χωρίς καμία τιμωρία, αφού νομικά δεν κινήθηκε ποτέ καμία διαδικασία εναντίον των πραγματικών υπευθύνων.

Μετά ταύτα γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

1ον Υπάρχει επιθεώρηση που να έχει ασχοληθεί με το σκάνδαλο της 20ετούς μακρόσυρτης δικαστικής διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;

2ον Έχετε την βούληση, αλλά και τον θεσμικό ρόλο, ώστε να αποφύγουμε ένα νέο εμπαιγμό και πάντως να επαναληφθεί η δίκη από την αρχή και να τελειώσει στο ελάχιστο εναπομείναν τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πριν κλείσει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν το 1999!;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.