Χαστούκι στον Ερντογαν κι από την Αρμενία! 🇦🇲

Greek Prime Minister Alexis Tsipras President Serzh Sarkisian on Tuesday.
ATHENS (RFE/RL) — Greek Prime Minister Alexis Tsipras praised his country’s “strong historical, cultural and spiritual bonds” with Armenia and called for their further strengthening after talks in Athens with the visiting President Serzh Sarkisian on Tuesday.

Στην κατάργηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009, προχώρησε η κυβέρνηση της Αρμενίας.

Η Αρμενία και η Τουρκία είχαν υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία σε μια απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών καθώς, ενώ είχαν ανοίξει και τα κοινά τους σύνορα.

«Έπειτα από συζητήσεις, ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν υπέγραψε ένα διάταγμα και το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας ενέκρινε τη διαδικασία της ακύρωσης των πρωτοκόλλων που υπογράφθηκαν την 10η Οκτωβρίου του 2009» τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αρμενικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Αρμενία έκανε τα πάντα «για να μην εναποθέσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκία στους ώμους των επόμενων γενεών».

«Όμως η Άγκυρα… δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επικύρωση και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά επιπλέον δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι δεν σκόπευε να το κάνει» τόνισε ο Σαρκισιάν, προσθέτοντας ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο μέλλον, «εφόσον η τουρκική πλευρά επιδείκνυε την ίδια βούληση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.