Οι «Δραχμιστές» Μέρκελ και Σουλτς κι η μεγάλη δικαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος

«Δραχμιστές» Μέρκελ και Σουλτς; Η μεγάλη δικαίωση της Ελλάδας και του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης τη Γερμανία.

Πρώτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε μιλήσει σαφέστατα και με επίσημες δηλώσεις για τις δύο αλλαγές που απαιτούνται προκειμένου η Ευρώπη να επιτύχει την οικονομική και την κοινωνική σύγκλιση. Η πρώτη και η κυρία, ήταν η μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, διότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να βρίσκεται στην Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε ακριβώς μία από τις επίσημες δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2016:Προκόπης Παυλόπουλος: «Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ ότι, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Οφείλουμε λοιπόν να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλούσε για την αναγκαιότητα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης αλλά κυρίως για τον ρόλο του ESM που θα έπρεπε άμεσα να αντικαταστήσει το Δ.Ν.Τ. Τα φερέφωνα των νταβατζήδων τον κατηγόρησαν μέχρι και για δραχμιστή! Τον κατεξοχήν ευρωπαίο ηγέτη δηλαδή, που υπενθύμιζε τις βασικές αξίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που θα έπρεπε να τηρηθούν απαρέγκλιτα ώστε η Ευρώπη να έχει μέλλον, τον χαρακτήριζαν ως «αντιευρωπαϊστή», αυτοί που υπερθεμάτισαν την παρουσία του Δ.Ν.Τ. στην Ευρώπη!

Και έρχονται σήμερα η Μέρκελ και ο Σουλτς στις προγραμματικές στην ουσία δηλώσεις τους, στην σελίδα 3 να αντιγράψουν ακριβώς αυτό που είχε θέσει πρώτος ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως επίσημη θέση της νέας γερμανικής κυβέρνησης.

Δηλαδή, την επίσημη δέσμευση της Γερμανίας για ενίσχυση στην κατεύθυνση της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, ναι έτσι ακριβώς αναφέρεται, «κοινωνική σύγκλιση». Ο όρος αυτός που χρησιμοποιούσε ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ανατρίχιαζαν οι νταβατζήδες.

Και το κυριότερο, γίνεται σαφής η δέσμευση της Γερμανίας για την μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο προς αντικατάσταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Με ρητή αναφορά στην σελίδα 3 της επίσημης ανακοίνωσης!

Περιττεύει να πούμε ότι αναμένουμε την αντίδραση της Καθημερινής και του Σκάι για αυτές τις «φιλοδραχμιστικές και αντιευρωπαϊκές δηλώσεις» της νέας γερμανικής κυβέρνησης. Είναι δυνατόν ο κύριος Αλαφούζος να επιτρέψει την μετατροπή της Γερμανίας σε έρμαιο του Προκόπη Παυλόπουλου;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.