Απάντηση σε κάποιες… διαπλεκόμενες συγκρίσεις μεταξύ Στεφανόπουλου και Παυλόπουλου

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν και κυρίως λόγω της πατριωτικής, θαρραλέας στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ορισμένα «παλικάρια» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έκαναν σύγκριση μεταξύ των μαθημάτων πατριωτισμού και Διεθνούς Δικαίου που έκανε ο Πρ. Παυλόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του και της ομιλίας του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλου κατά την επίσκεψη Κλίντον.

Μιας ομιλίας πράγματι θαρραλέας, που έκανε περήφανο τον ελληνικό λαό, αυτό ουδείς καλόπιστα μπορεί να το αμφισβητήσει.

Ορισμένοι λοιπόν –καλόπιστα- είπαν ότι «εντάξει ο Παυλόπουλος, αλλά κι ο Στεφανόπουλος τότε στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε».

Άλλοι, τα «πιστόλια» της διαπλοκής και κάποιοι ορκισμένοι εχθροί και υπονομευτές του Πρ. Παυλόπουλου επεσήμαναν ότι ο μεν Στεφανόπουλος κατά την επίσκεψη Κλίντον κινήθηκε εντός των θεσμικών ορίων του, ενώ ο Παυλόπουλος τα υπερέβη!

Ας δούμε λοιπόν, χωρίς διαπλεκόμενες παρωπίδες, τι έκανε ο αείμνηστος Κ. Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του και τι πράττει ο Παυλόπουλος.

Στην ουσία ο Κ. Στεφανόπουλος ουδέποτε αμφισβήτησε, ούτε αμέσως ούτε καν εμμέσως τα πολιτικά και ιδεολογικά προστάγματα του καθεστώτος Σημίτη, του πλέον διαπλεκόμενου και ενδοτικού καθεστώτος μεταπολιτευτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ! Παρασκήνιο πίσω από την συνέντευξη Ερντογαν στον ΣΚΑΙ. Γιατί ακύρωσε την συνέντευξη στο ΑΜΠΕ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Τη στάση του στο εθνικό θέμα των ταυτοτήτων και το άδειασμα που έκανε στον Μακαριστό Χριστόδουλο όταν με δική του πρωτοβουλία συγκεντρώθηκαν πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές (με στήριξη και απ’ τον Κ. Καραμανλή και απ’ το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ), φτάνοντας στο σημείο να αρνηθεί και να τον συναντήσει έστω;

Τη στάση του, μάλλον την ηχηρή σιωπή του όταν μετά την κρίση των Ιμίων και τους άθλιους χειρισμούς του τραγικού διδύμου Σημίτη-Πάγκαλου η Ελλάδα έκανε πολλά βήματα πίσω στα εθνικά θέματα και ιδίως στο Αιγαίο;

 

Τη στάση του, μάλλον την ηχηρή σιωπή του όταν ο Ελληνισμός με μπροστάρη τον Τάσσο Παπαδόπουλο και στήριξη από Καραμανλή και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ (αλλά και ΚΚΕ) είπε το περήφανο ΟΧΙ στο επαίσχυντο διχοτομικό σχέδιο Ανάν;

Τη στάση του, μάλλον την ηχηρή σιωπή του όταν ο μοιραίος Σημίτης αναγνώριζε στη Μαδρίτη συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στο Ελσίνκι «συνοριακές και άλλες διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;

 

Όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά αβαντάρισε αυτή την πολιτική δηλώνοντας ότι… όλες οι διαφορές  μας με την Τουρκία πρέπει να πάνε στη Χάγη, όταν η Ελλάδα διαχρονικά (πλην της τραγικής περιόδου Σημίτη…) είναι στη γραμμή ότι η μόνη διαφορά μας είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο!

Να θυμηθούμε ακόμα ότι ο Κ. Στεφανόπουλος ουδέποτε έθεσε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων;

Κι ας μη σπεύσει κάποιος να αντιτείνει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ τα παραπάνω ο τότε Πρόεδρος λόγω των περιορισμένων απ’ το Σύνταγμα αρμοδιοτήτων του.

Δεινός ρήτορας ήταν. Αν ήθελε να αρθρώσει πατριωτική θέση θα το έκανε, έστω εμμέσως.

Δεν το έκανε.

Ίσως επειδή πίστευε –και το έλεγε στους συνεργάτες του- ότι… θεωρούσε τον Σημίτη σαν τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης!

Αντίθετα ο σημερινός Πρόεδρος Πρ. Παυλόπουλος σε κάθε ευκαιρία αρθρώνει τον πατριωτικό εκείνο λόγο που κάνει τους έλληνες περήφανους και δικαιώνει το «άξιος» του αξιώματός του.

Και για το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων και για τις γερμανικές αποζημιώσεις και για το μεταναστευτικό και για τις σχέσεις μας με την Ε.Ε. και… και…

Κινούμενος μάλιστα –όπως έχει πει δημόσια- ορισμένες φορές στο όριο των αρμοδιοτήτων του. Αλλά αντιλαμβάνεται το ρόλο του όχι ως «μουγκού άρχοντα» αλλά ως σαλπιστή των δικαίων και συμφερόντων της Ελλάδας!

Με αυτές τις επισημάνσεις απλώς θέλουμε να αντισταθούμε στην παραποίηση της Ιστορίας και την αποσιώπηση γεγονότων, προς όφελος της διαπλοκής που πολεμά λυσσαλέα τον Πρ. Παυλόπουλο και προτάσσει τον εθνομηδενισμό, βρώμικη δουλειά που διεκπεραιώνεται κυρίως απ’ τον δημοσιογραφικό διαπλεκόμενο υπόκοσμο…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.