Παύλος Πολάκης: «Ο Αδωνης Γεωργιάδης έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» [ΣYNENTEYΞΗ]

ΠΑΥΛΟΣ-ΠΟΛΑΚΗΣ3
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα μαυσωλείο διαφθοράς. Για κάποια χρόνια πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60, όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε 9, 10 και 11 ευρώ.

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στο Documento ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαυσωλείο διαφθοράς και υποστηρίζει ότι για τον Αδωνη Γεωργιάδη αλλά και άλλους πρώην υπουργούς στοιχειοθετείται το ποινικό αδίκημα της απιστίας.

Ψηφίστηκε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για πρώην μέλη του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ ενδέχεται να ανοίξουν λογαριασμοί ακόμη και πρώην υπουργών. Θα βρεθούν σκελετοί στην ντουλάπα;

Φυσικά! Ολη η διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού λόγω χρεών του «Ερρίκος Ντυνάν» και η μεθόδευση να παραχωρηθεί τελικά στην Τράπεζα Πειραιώς θεωρώ ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Ενα νοσηλευτικό ίδρυμα που φτιάχτηκε με χρήματα ενός κοινωφελούς ιδρύματος, του Ερυθρού Σταυρού, για πολλά χρόνια λειτούργησε υπό σκανδαλώδες καθεστώς πελατειακού κράτους, εξυπηρετήσεων, μιζών και προμηθειών σε σχέση με υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό και γι’ αυτό υπάρχουν ανοιχτές δικαστικές διαδικασίες και καταδίκες, λόγου χάρη στον Μαρτίνη. Ουσιαστικά υπήρξε ένας ανταγωνισμός μεγάλων ομίλων του ιδιωτικού τομέα που οδήγησε σε συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες εκείνης της περιόδου, που ξεκινά από την περίοδο Αβραμόπουλου κι έρχεται μέχρι τη νομοθέτηση Λοβέρδου και τον εκτελεστικό βραχίονα που ήταν ο Αδωνης Γεωργιάδης και την τελική υπογραφή του Βορίδη. Οπου τελικά μια δημόσια υπηρεσία εκπλειστηριάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη μεριά, εμείς διατυπώνουμε τη σαφή μας πρόθεση το νοσοκομείο να επιστρέψει με κάποιον τρόπο στον δημόσιο τομέα. Πιθανώς με τη μορφή ενός κοινωφελούς ιδρύματος, τύπου Ωνάσειου ή Ιδρύματος Παπαγεωργίου.

Από το μπαράζ αποκαλύψεων για το σκάνδαλο «Ντυνάν» και τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίον των κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Λοβέρδου και Σαλμά;

Σαφέστατα και στοιχειοθετούνται, διότι υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν τελικά στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα. Αφού, βέβαια, για πολλά χρόνια είχε εξυπηρετήσει πολλές δουλειές, διότι βγήκαν στη φόρα μια σειρά από ονόματα ανθρώπων και διορισμών. Μάλιστα τα τσάμπα νοσήλια, που είναι πάρα πολλά, αφορούν μεγαλόσχημα πρόσωπα της πολιτικής ζωής: πρωθυπουργοί, υπουργοί, συγγενείς, ανώτεροι στρατιωτικοί κ.λπ.

Οσον αφορά την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, νομιμοποιήθηκε η αμοιβή μιας διαγνωστικής εξέτασης, περάστηκε σαν θεραπευτική πράξη αντίστοιχη με αυτήν που γίνεται με νοσηλεία σε νοσοκομείο και κατευθύνθηκαν πόροι της τάξεως των 1.500 ευρώ για την εξέταση. Εμείς κοστολογήσαμε ξανά αυτή την πράξη στο πραγματικό της ύψος. Υπάρχουν πολλά μικρότερα σκάνδαλα μέσα σε αυτό, δηλαδή το ότι αδειοδοτήθηκε ένα εργαστήριο υπερήχων που έκανε και αρθροσκοπήσεις στο ίδιο κτίριο με το ιατρείο του Σαλμά. Μέσα είναι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που έδωσε τη συγκατάθεση, δηλαδή ο κ. Πατούλης.

Μέλη της πλειοψηφίας στην επιτροπή κάνουν λόγο για «ομερτά» από τους περισσότερους μάρτυρες που κατέθεσαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχει μεθόδευση;

read-more

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.