Σκάει νέο σκάνδαλο με σύζυγο τραπεζίτη

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Γ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Γιατί ο κεντρικός Τραπεζίτης παρακολουθεί αμέτοχος τέτοιες σοβαρές καταγγελίες που πλήττουν την εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Τράπεζες μερικούς μήνες πριν βγούμε στις Αγορές;

Καταγγελία στην Εισαγγελία για την κυρία που έχει εξελιχθεί σε «γύπα» «κόκκινων» δανείων

Μία άλλη καταγγελία στις εισαγγελικές Αρχές, ανώνυμη αυτή τη φορά, εμπλέκει τη σύζυγο εν ενεργεία ανώτατου στελέχους συστημική τράπεζας σε κυοφορούμενο σκάνδαλο με «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αποστολέα, η εν λόγω σύζυγος ασχολείται επαγγελματικά με την είσπραξη «προβληματικών» δανείων και επιδιώκει τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία, η οποία διεκδικεί την αγορά πακέτου… ομοειδών προϊόντων από ελληνικές τράπεζες.
Το γεγονός, εκτός από το προφανές ηθικό ασυμβίβαστο, έχει πιθανότατα και νομικές συνέπειες, ειδικότερα αν αποδειχτεί ότι… Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κυρίως επιχειρηματικά και στεγαστικά), που είναι γνωστά ως «κόκκινα», πωλούνται υπό τη μορφή πακέτων από τις συστημικές τράπεζες σε εξειδικευμένες εταιρείες «γύπες της αγοράς», αντί εξευτελιστικού τιμήματος που αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό της ονομαστικής αξίας τους. Από κει και πέρα οι αγοραστές τέτοιων «πακέτων» αναλαμβάνουν την είσπραξη από τους δανειολήπτες, εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα που περιλαμβάνουν κατασχέσεις, αναγκαστικές ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων κ.λπ.

Το προβληματικό κεφάλαιο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι ίδιες οι τράπεζες αποφασίζουν με δικά τους κριτήρια τη «σκοτωμένη» τιμή στην οποία θα πωλούν τα προβληματικά δάνεια και η οποία πολλές φορές αντιστοιχεί σε λίγα σεντζ ανά ευρώ.
Γι’ αυτό και οι τραπεζίτες ζήτησαν και πέτυχαν, κατόπιν πιέσεων και των δανειστών, να τους δοθεί ένα είδος ασυλίας, που όμως δεν είναι πλήρης και σε κάθε περίπτωση δεν αγγίζει τις συζύγους τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.