ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΗΓΕΤΕΣ σαν το Παυλοπουλο ΑΛΛΑΖΟΥΝ την Ευρώπη! Ιστορική ανακοίνωση του Ρέγκλινγκ για ευρωομολόγο επί της πρότασης του ΠτΔ!

macron-pavlopoulos-tsipras--grece-greece1Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός που είχε μιλήσει αναλυτικά για τους τρόπους που θα μπορούσενα σωθεί η νομισματική ένωση και ολοκληρο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.

Μια από λύσεις είναι στην σημερινή Ιστορική ανακοίνωση του Ρέγκλινγκ, που είναι ο προάγγελος ευρωομολόγου!

Πριν ένα μήνα ο Γιούνκερ στην ομιλία του για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, υιοθέτησε την πρόταση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών, που θα έχει λόγο στο Eurogroup, με την οποία συντάσετε πλεον και ο Μακρόν, (με σκληρές αντιδράσεις από τον Σοιμπλε καθώς η Γερμανία χάνει με αυτό τον τρόπο τα πρωτεία) και φυσικά στο τελευταιο Eurogroup και επισήμως συζητήθηκε η πρόταση του Προκόπη Παυλοπουλου για μετατατροπή του ESM σε «Ευρωπαϊκό ΔΝΤ»!

Διαβάστε απόσπασμα από την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2016 που ανέφερε για το Ευρωομολογο! 

«…..Μια τελική αποτίμηση της μελλοντικής αποτελεσματικότητας του προγράμματος ΟΜΤ, υπό τα προαναφερόμενα νομολογιακά δεδομένα του ΔΕΕ και του BVerfG, οδηγεί στην ακόλουθη, δυσοίωνη, διαπίστωση:  Η, ούτως ή άλλως, περιορισμένη εμβέλεια του προγράμματος ΟΜΤ –«παρασάγγας» απέχει έστω και από μια στοιχειώδη μορφή ευρωομολόγου που, μάλλον, φαίνεται ολοένα και περισσότερο αναγκαίο για την υπεράσπιση της ζώνης του ευρώ μπροστά στις διαφαινόμενες μεγάλες προκλήσεις οι οποίες την απειλούν- σε συνδυασμό με τους κατά τ’ ανωτέρω αυστηρούς περιορισμούς κατά την εφαρμογή του, υπονομεύουν, εξ αρχής, την χρησιμότητά του ενόψει της τρέχουσας αλλά και της μελλοντικής συγκυρίας κρίσης χρέους.  Μ’ απλές λέξεις φαίνεται, και δη «δια γυμνού οφθαλμού»,   ουτοπικό να περιμένει κανείς ότι, μ’ αυτή την μορφή, το πρόγραμμα ΟΜΤ είναι σε θέση ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικώς την υπάρχουσα –και διαρκώς διογκούμενη- κρίση χρέους εντός της ζώνης του ευρώ καθώς και τις πολλαπλές αρνητικές προεκτάσεις της. …»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.