Ο Κουτσούμπας, το δεκανίκι του Βορίδη, έσωσε την Επανάσταση των Καναλαρχών

Δεν θυμάμαι πουθενά να έγραψε ο Μαρξ, ή ο Λένιν, ή ο Στάλιν «μιλάτε για κομμουνισμό αλλά όχι στην πράξη».

Γιατι σύντροφοι, από λόγια χορτάσαμε, όταν λες κάτι ή τολμάς και το εφαρμόζεις ή πας στο κολωνάκι για καφέ με τον Βορίδη να συνεννοείστε ποια νομοσχέδια θα ψηφίζεται μαζί.

Αυτό το «δεν φταίει ο Παπανδρέου/ο Σαμαρας/ο Βενιζέλος/ο Μητσοτάκης αλλά φταίει ο Καπιταλισμός» κι οταν έρχεται νόμος που να χτυπάει την ανομία των καναλαρχών, είναι καλός ο Καπιταλισμός γιατί αν πληρώσουν υπερ του λαού οι καναλάρχες θα μας πάρει το μονοπώλιο του Αριστερου© ο Τσιπρας καταντάει γελοίο.

Η το κάνεις ή κάτσε σπίτι σου. Αλλα βλέπεις επι 42 χρόνια επιλέγουν το δεύτερο και βολεύτηκαν στο ακαταλόγιστο να πετάνε πέτρες, και θέλουν να επαναφερουν τον Μητσοτάκη για να έχουν κάποιον αναλγητο νεοφιλελέ που θα είναι ουτως ή άλλως αντιλαϊκος (απολύσεις, λουκέτα κτλ) και να χτυπάνε εκ του ασφαλούς. Βλέπεις δεν είναι ευκολο να καταψηφιζεις φιλολαϊκα μέτρα

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΔ και ΚΚΕ καταψήφισαν την τροπολογία για τις άδειες

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών μέσω διαγωνισμού που θα διεξάγει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Υπέρ της νέας ρύθμισης που τροποποιεί διατάξεις του νόμου 4339/2015, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ. Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών». Γ Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία καθώς είχε αποχωρήσει στην αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση.

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

• Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου» και χορηγείται άδεια μόνο γενικού περιεχομένου.

• Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά πλέον ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

• Καθιερώνεται η υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο η οποία θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία.

• Απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

• Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου, που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών, αντίστοιχα.

• Απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.