Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Σαρώνουν τις υποθέσεις, αναζητούν αντιδικίες ή «πιέσεις» από πελάτες

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος παρότι χειριζόταν σοβαρότατες υποθέσεις, ουδέποτε είχε ενδώσει για να χρησιμοποιήσει μεθόδους του υποκόσμου προκειμένου να τελέσει τα καθήκοντά του. Έτσι, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο το κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου δικηγόρου καθώς και τον υπολογιστή του και σαρώνουν όλες τις επικοινωνίες του ακόμα και αυτές με πελάτες ή πρώην πελάτες του, ψάχνοντας κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στους δράστες του στυγνού εγκλήματος. Τέτοιο στοιχείο μπορεί να είναι κάποια αντιδικία με πελάτη του, η κάποιας μορφής πίεση από πελάτες για να υπερβεί τα εσκαμμένα ή ακόμα και ρήξη λόγω «μη επιθυμητής» για τον πελάτη έκβασης της υπόθεσης.

Ως εξαιρετικά σοβαρή κρίνεται και η παρέμβαση της Ελίζας Βόζεμπέργκ η οποία δεν απέκλεισε το γεγονός κάποιοι να προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα για κάποια υπόθεση που γνώριζε πολλά. Παρέμβαση που οδηγεί πάλι στους ίδιους κύκλους για την αναζήτηση των ενόχων.

Η ψυχραιμία με την οποία έδρασαν οι δράστες και το γεγονός ότι έμειναν επί 20 ολόκληρα λεπτά στο γραφείο του πριν την δολοφονία, αποκλείουν σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο τυφλού χτυπήματος. Αντίθετα διερευνάται η περίπτωση οι δολοφόνοι να εκβίασαν τον δικηγόρο και αυτός να μην ενέδωσε. Το ότι έφεραν μαζί τους σιγαστήρα δεν αφήνει πάντως περιθώρια παρερμηνείας για την τελική τους πρόθεση, προβληματίζει όμως τις αρχές το ότι ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε μόνο μία φορά. Αυτό διότι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, ακόμα και δολοφονίες που εμφανίστηκαν ως τρομοκρατικές επιθέσεις, οι πυροβολισμοί ήταν περισσότεροι για να «σταλεί το μήνυμα» ξεκάθαρα και σε άλλους.

Μία άλλη ανάγνωση πάντως, αποδίδει τον μοναδικό πυροβολισμό λόγω της ώρας και το σημείο που έγινε το χτύπημα και ήταν πολυσύχναστο.

Η μη εύρεση κάλυκα αποδίδεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε περίστροφο η ότι οι δολοφόνοι μάζεψαν τον κάλυκα για να μην αφήσουν πίσω από στοιχεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως είναι εξαιρετικά σπάνιο να χρησιμοποιηθεί περίστροφο, διότι είναι πιο εμφανές σαν όπλο, ειδικά στην περίπτωση που οι δράστες κυκλοφορούσαν για αρκετή ώρα μέσα σε κόσμο από και προς το γραφείο του θύματο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.