Πρωτοφανής διεθνής διασυρμός της Ελλάδας. Εκτός ΔΟΕ για τα μάτια του Κούβελου!

69b6af69-2b07-4411-8aaa-ed9b70254cae

Από το 2014 χωρίς μέλος στην ΔΟΕ, μετά από 120 χρόνια!

Διασύρεται η Ελλάδα από τις μεθοδεύσεις Μπακογιάννη.

Οργή του Τόμας Μπαχ και τελεσίγραφο.

Μητσοτάκης: Δεν ελέγχω την …Ντόρα!

Δεν έχει προηγούμενο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας ο διασυρμός που υφίστανται τα τελευταία τρία χρόνια με φόντο την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Από το 1896, την χρονιά των νεώτερων ολυμπιακών αγώνων δηλαδή, η Ελλάδα είχε την τιμητική θέση στην ΔΟΕ, με δύο μάλιστα μέλη. Από το 2014 όμως και μετά, η Ελλάδα δεν έχει μέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της επιτροπής! Ο λόγος; Η λυσσαλέα προσπάθεια Ντόρας – Κούβελου που με απίστευτες μεθοδεύσεις προσπαθούν να επιβάλλουν τον τελευταίο για αυτή την θέση. Παρότι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως δεν έχουν καμία τύχη! Πως είναι δυνατόν ο Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να ανεχθεί τον κύριο Ισίδωρο Κούβελο δίπλα του; Του οποίου φυσικά τις σχέσεις με ντόπιους ολιγάρχες και υπόδικους επιχειρηματίες γνωρίζει πολύ καλά. Ο ίδιος μάλιστα έχει στείλει τελεσίγραφο και απαιτεί την λήξη της φαρσοκωμωδίας και τον σεβασμό στην ιστορική αυτή για την Ελλάδα θέση.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την κυρία Μπακογιάννη που διαχρονικά θεωρεί το έθνος και το κράτος ως λάφυρο για προσωπική προβολή και ευμάρεια. Χωρίς να υπολογίζει τις ολέθριες συνέπειες στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ζητήθηκε και η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να τερματιστεί αυτή η αθλιότητα, ο οποίος όμως ένιψε τας χείρας του λέγοντας ότι δεν μπορεί να ελέγξει την αδερφή του!

Ας ελπίσουμε ότι τα μέλη της ΕΟΕ που φέρουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια, να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.

Advertisements

One thought

  1. »..τα μέλη της ΕΟΕ που φέρουν βαρύτατες ευθύνες…» είναι τα μέλη – εκλεγμένοι εκπρόσωποι ορισμένων αθλητικών ομοσπονδιών Ολυμπιακών Αθλημάτων που στήριξαν μειοψηφώντας στις εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τον αξιότιμο κύριο Κούβελο. Κατά μιά περίεργη σύμπτωση αυτά τα πρόσωπα είναι τα ίδια που εκκολάφτηκαν τις δεκαετίες ’80 και κυρίως ’90 με πολύ στενές σχέσεις (μέλη & πολιτικά στελέχη) με ΠΑΣΟΚ κυρίως και εν μέρει με ΝΔ. Είναι τα ίδια πρόσωπα που οι ομοσπονδίες τους διαχειρίστηκαν τα δισεκατομμύρια δρχ. των προϋπολογισμών πρίν την Ολυμπιάδα των Αθηνών. Είναι τα ίδια πρόσωπα που συνέπραξαν στην αποτυχημένη πρώιμη »αθλητική συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε ανύποπτο χρόνο το 2008 σε επίπεδο ΕΟΕ. Τότε που κανένας δεν καταλάβαινε πως συνδέονται αντίθετοι πολιτικοί πόλοι. Κάτι που όλοι καταλάβαμε όμως με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα μέλη της ΕΟΕ που στήριξαν Κούβελο στην εκλογική αναμέτρηση της ΕΟΕ όμως είχαν και την αόρατη στήριξη ενός υπερυπουγού ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα από την επίσημη ουδετερότητα της κυβέρνησης. Αυτό το τελευταίο δείχνει ότι »κάτι συνδέει» όλο αυτό το συνονθύλευμα μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα ως πρόεδροι κλπ Αθλητικών Ομοσπονδιών επί είκοσι και τριάντα χρόνια ορισμένοι. Ελεγχόμενοι από ελεγκτικές επιτροπές των »ελεγχόμενων γενικών συνελεύσεών» των αθλητικών ομοσπονδιών τους. Όταν ο ιδιωτικός τομέας ελέγχεται αυστηρά από την εφορία… Ως πρός την »σύνδεση» όλων αυτών θα θυμίσω την εγκύκλιο του Ιωάννη Καποδίστρια 4286 ΜΕ ΤΥΠΟ ΟΡΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ που αναφερόταν στην απαγόρευση συμμετοχής σε μυστικές εταιρείες όλων όσων διαχειριζόντουσαν τα δημόσια πράγματα. Βέβαια ο »νομικός» της παρέας θα μας πεί ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ πρωτίστως και δευτερευόντως ιδιωτικό από χορηγίες!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.