Κώστας Ζουράρις για αλλαγή φύλου: «Είναι διαταραχή όπως μια παιδική αρρώστια-Φυσικά και δικαιούται να επεμβαίνει η Εκκλησία»

Για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας πως πρόκειται για «ιατρικό θέμα».

Για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας πως πρόκειται για «ιατρικό θέμα».

«Η γνώμη μας είναι ότι το θέμα είναι ιατρικό», τόνισε ο κ. Ζουράρις στον realfm προσθέτοντας: «Ήδη από τη βρεφική ηλικία, είναι πολύ σπάνιο βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων που έχουν τα χρωμοσώματα και το γονίδιο μας, και είναι διαταραχή, όπως μία παιδική αρρώστια… Είναι ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα, βεβαίως πρέπει να γίνει. Προφανώς θα το ψηφίσω».

«Βεβαίως η Εκκλησία δικαιούται να επεμβαίνει, διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο παραβλέπουν ότι είναι καθαρά ιατρικό θέμα, είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά… Είναι διαταραχή του οργανισμού και εμφανίζει και φαινόμενα μετά στην ανάπτυξη του παιδιού, στην ανάπτυξη επομένως του ανθρώπου και αυτά πρέπει να ρυθμιστούν διότι είναι καθαρά ιατρικό βιογεννετικό θέμα», κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.