Θέλουν να ΒΕΒΗΛΩΣΟΥΝ την Ακρόπολη Μητσοτάκης-Γεωργιάδης! Ουρανοξύστης πάνω από τον Ιερό Βράχο!

image

Το πρόσχημα που ζήτησαν την παραίτηση της Γενικής Γραμματεως,  ηταν η άρνηση της αρχαιολόγου Βλαζάκη να δεχθεί το μπάζωμα των αρχαίων. Με την εισήγηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ζήτησε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος έκταση περίπου 280 στρεμμάτων, λόφο Χασάνι κι εκτάσεις γύρω από αυτόν, στις οποίες έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες από την προϊστορική περίοδο έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Γιατι τόση φασαρία για τα 280 στρέμματα από τα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού, που στην πραγματικότητα θα φέρνει τουρισμό στον Χώρο, άρα τον ωφελεί;

Η στοχοποίηση και ο εκβιασμός του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γίνεται γιατί σκοπός του Μητσοτακης και του Γεωργιάδη είναι η βεβήλωση της Ακρόπολης με το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) που προτείνει ο επενδυτής.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ακρόπολης βρίσκεται σε περίοπτη (περί-οπτη, ορατή από παντού) θέση γιατί στην Αθήνα δεν εχούμε γεμίσει με κτήρια άνω των 140 μέτρων του ύψους του Ιερού Βράχου.

image

Ομως το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του επενδυτή σχεδιάζει ουρανοξύστες ψηλότερους από την Ακρόπολη στα 200 μέτρα, που και λόγω της χαμηλής δόμησης της γύρω περιοχής θα επισκιάσουν οπτικά τον Παρθενώνα.

Την Ακρόπολη την σεβάστηκαν Βάρβαροι και γλίτωσε πολέμους,  για να βεβηλωθει από τους «πολιτισμένους» Μοροζίνι, Ελγίν, Μητσοτακη και Γεωργιαδη που θέλουν να μας κανουν «σοβαρό δυτικό κράτος.

Ο μεν Μητοςτακης ανέφερε σε συνάντηση του με το ΣΕΤΕ για ιδιωτικοποίηση εκμεταλλευσης των Αρχαίων : «Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.»

Ο δε αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργίαδης καλεί να μπαζωνουμε τα Αρχαία ευρύτατα γιατί εμποδίζουν το μέλλον μας και την ανάπτυξη, άλλωστε, οπως τόνισε στον ΣΚΑΙ, η Ελλαδα ειναι Γεμάτη Αρχαία. (ΒΙΝΤΕΟ-ΔΕΙΤΕ γιατί πρέπει να μπαζώνουμε τα Αρχαία για μια χούφτα δολλάρια όπως μας λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης)

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.