Συγχαρητήρια της Επιτρόπου Μ. Γκάμπριελ στον υπουργό ΨΗΠΤΕ @nikospappas16 Ν. Παππά

Συγχαρητήρια της Επιτρόπου Μ. Γκάμπριελ στον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππά

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, επιλέγοντας τη χώρα μας για το πρώτο της επίσημο ταξίδι σε κράτος-μέλος της ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η Επίτροπος επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Νίκο Παππά.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, η Επίτροπος συνεχάρη αρκετές φορές την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως τον Νίκο Παππά και τους συνεργάτες του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για τα έργα που προωθούν στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής.

Ιδιαίτερα εύσημα έδωσε η Μ. Γκάμπριελ για το έργο που ξεκίνησε σήμερα και αφορά στο Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με εξ’ αποστάσεως ψηφιακή υπογραφή. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το έργο που θα μετατρέψει –ως το τέλος του έτους- το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ στο πρώτο «paperless» υπουργείο. Ενώ ως το τέλος του 2018, το ίδιο θα συμβεί σε κάθε υπουργείο και φορέα του δημοσίου, ώστε όλα τα έγγραφα να διακινούνται ηλεκτρονικά και πλέον να εξοικονομούνται 400 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από την ψηφιοποίηση αυτής της διαδικασίας.

Το βίντεο με τις δηλώσεις της Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας είναι διαθέσιμο στο εξής λινκ: https://www.youtube.com/watch?v=adSiWkYjeNY&feature=youtu.be

Advertisements

One thought

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.